Protecció Civil desactiva el Pla INUNCAT un cop finalitzat l'episodi de pluges més intenses

query_builder   30 agost 2021 20:12

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva el Pla INUNCAT un cop finalitzat l'episodi de pluges més intenses

  • El pla INUNCAT queda en fase de Prealerta perquè encara podria ploure amb intensitat durant la propera nit

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest vespre l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop finalitzat l’episodi de pluges més intenses sense incidències greus.

El Pla INUNCAT queda en fase de Prealerta atès que les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC indiquen que encara es poden produir xàfecs intensos locals, amb menor intensitat i probabilitat, al llarg de les properes hores al Pirineu i Prepirineu. També podrà descarregar al litoral la propera nit i matinada, amb nuclis més concentrats al litoral central i sud.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut en aquest episodi 36 trucades per 23 incidències relacionades amb les pluges, la majoria d’aquestes  amb origen al Baix Camp (16) i al Tarragonès (8). Les trucades han estat per inundacions i acumulacions d’aigua, cap d’elles de gravetat.

De les trucades a emergències, Bombers de la Generalitat han rebut 13 avisos relacionats amb les pluges, la majoria per acumulacions puntuals d'aigua a la via pública sense conseqüències que no han requerit actuació. 

L’SMC ha informat que s’ha superat el llindar d’intensitat de pluja (20 l/m2 en 30 minuts) al Masroig (Priorat) (26.8 l/m2), a Sant Pau de Segúries (Ripollès) (22 l/m2) i a Tivissa (Ribera d’Ebre) (22 l/m2).

Els registres d’acumulació més destacats han estat als Guiamets (Priorat) (54,4 l/m2), a l’Illa de Buda (Montsià) (50,2 l/m2) i a Nulles (Alt Camp) (47,6 l/m2).