Imatge 1

Ingressen a presó cinc homes per vendre cocaïna en bars i discoteques al Garraf

query_builder   31 agost 2021 08:28

event_note Nota de premsa

Ingressen a presó cinc homes per vendre cocaïna en bars i discoteques al Garraf

. Els agents van iniciar una sèrie d’indagacions que els va permetre esbrinar que l’activitat delictiva, de venda de substàncies estupefaents, estava camuflada amb l’activitat pròpia  d’establiments de restauració

 . Els investigadors van realitzar deu entrades i registres a les comarques del Baix Penedès i del Garraf i van localitzar també cinc plantacions de marihuana

Agents de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf van detenir, el dimecres 25 d’agost, nou homes, de nacionalitats dominicana i espanyola, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per venda de cocaïna i marihuana, un delicte de defraudació de fluid elèctric, i van desmantellar cinc plantacions de marihuana a les comarques del Baix Penedès i del Garraf.

El cas Parra, nom amb que va ser batejada la investigació, es va iniciar el darrer mes de novembre, quan els investigadors van tenir coneixement que es podria estar subministrant droga al consumidor final, concretament cocaïna, en un establiment de restauració al municipi de Vilanova i la Geltrú.

Els agents van iniciar una sèrie d’indagacions que els va permetre esbrinar que l’activitat delictiva, la venda de substàncies estupefaents, per tal de dificultar la feina policial estava camuflada amb l’activitat pròpia  de diversos establiments de restauració. La venda es duia a terme concretament a un bar i dues discoteques a Vilanova i la Geltrú i un bar a Sant Pere de Ribes.

Així mateix, els investigadors van aconseguir identificar les persones que estaven cometent l’activitat delictiva i que participaven en la distribució de cocaïna, en petites quantitats, i també en la distribució de marihuana.

Finalment, el dimecres 25 d’agost, els agents van realitzar deu entrades i registres a les comarques del Baix Penedès i del Garraf. Concretament van realitzar sis entrades al municipi de Vilanova i la Geltrú i a altres localitats limítrofes com Sant Pere de Ribes, El Vendrell i Segur de Calafell.

En el marc del registre es van desmantellar la infraestructura de cinc plantacions de marihuana, connectades fraudulentament a la xarxa de distribució elèctrica, i es van intervenir gairebé 400 grams de cocaïna, unes 4.000 plantes de marihuana, en diferent estat de floració, 22 quilograms de cabdells de marihuana i una arma de foc. Els investigadors calculen que el valor de la substància comissada superaria el 1.000.000 euros en el mercat negre.

Els investigadors van detenir nou homes com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues. Cal esmentar que dos d’ells eren els propietaris dels establiments.

Cinc dels arrestats, que anteriorment ja havien estat investigats per delictes de la mateixa tipologia delictiva, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 31 d’agost de 2021

1  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 424