.

S'obre la convocatòria dels Premis de l'Observatori Català de Justícia en Violència Masclista

query_builder   1 setembre 2021 12:10

event_note Nota de premsa

S'obre la convocatòria dels Premis de l'Observatori Català de Justícia en Violència Masclista

  • És la primera edició d’aquests guardons, creats per distingir els millors projectes contra aquest fenomen
  • Els candidats, que opten a tres categories, poden presentar les seves propostes des de demà fins a l’1 d’octubre
.

El Departament de Justícia ha obert la convocatòria dels Premis de l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista als millors treballs d’investigació, iniciatives i pràctiques destinades a lluitar contra la violència de gènere en l’àmbit de la justícia duts a terme durant l’any 2020.

Els candidats poden presentar les seves propostes telemàticament des de demà dijous fins al dia 1 d’octubre mitjançant l’apartat Tràmits de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta de la primera edició d’aquests guardons que, amb una dotació de 15.000 euros, es divideixen en tres categories: A, B i C.

Dins de la categoria A, la subcategoria a premiarà, amb 6.000 euros, la millor tesi doctoral no publicada sobre violència masclista en qualsevol de les universitats catalanes des de la perspectiva jurídica, criminològica, econòmica, sociològica o política, entre d’altres. La subcategoria b, amb 3.000 euros, reconeixerà el millor projecte de final de grau o màster en aquest vessant presentat a les universitats, col·legis professionals o corporacions de dret públic. La subcategoria c, amb 3.000 euros, està destinada al millor treball de recerca no publicat relacionat amb les respostes del sistema judicial a la lluita contra aquest tipus de violència.

Dins de la categoria B, la subcategoria a s’adreça a la millor iniciativa o pràctica impulsada per una administració pública, entitat del sector públic o òrgan judicial. La subcategoria b, amb 3.000 euros, serà per a la millor iniciativa o pràctica posada en marxa per una institució, organització, professional, entitat o empresa privada amb seu a Catalunya.

La categoria C reconeixerà una llarga trajectòria professional, d’un mínim de 10 anys, pionera en la lluita contra la violència de gènere des del vessant de la justícia.

Observatori Català de Justícia en Violència Masclista

L’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista, adscrit al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, és un fòrum d’anàlisi i reflexió en matèria de violència masclista a Catalunya.

Creat pel Govern l’any 2019, l’Observatori vol ser un instrument que ajudi a millorar la resposta de l’Administració de justícia i de l’execució penal davant d’aquest fenomen per contribuir a erradicar-lo. Des de la posada en marxa ha dut a terme més de 200 activitats relacionades amb la formació, la recerca i el debat sobre la violència de gènere.