Vall d'en Bas

El Govern es reuneix en una jornada de treball intensiva per "fer una sacsejada al país"

query_builder   4 setembre 2021 14:13

event_note Nota de premsa

El Govern es reuneix en una jornada de treball intensiva per "fer una sacsejada al país"

  • El President Aragonès ha demanat a la resta de membres de l’executiu culminar les quatre transformacions social, verda, feminista i democràtica per no deixar ningú enrere
  • L’executiu defensa que l’ampliació de l’aeroport del Prat no pot afectar la llacuna de la Ricarda
Aragonès

El Govern en ple s’ha reunit aquest dissabte a la Vall d’en Bas, en la que ha estat la primera jornada de treball intensiva fora de les seus institucionals de la Generalitat. Una trobada que ha de servir per “fer una sacsejada al país” i “accelerar en el camí de la recuperació econòmica sense deixar ningú enrere”, tal com ha demanat el president Pere Aragonès a la resta de membres del Govern i secretaris generals i ha explicat en roda de premsa la portaveu, Patrícia Plaja. “Aquest Govern no ve només a administrar, sinó a transformar i sacsejar el país, amb l’objectiu de culminar quatre transformacions en aquesta legislatura: en clau social, verda, feminista i democràtica”, ha assegurat Plaja.

Patrícia Plaja

Un dels primers exemples d’acció en aquesta línia és la urgència d’aturar l’evolució del preu de la llum, que agreuja directament la pobresa energètica. Per això el Govern s’ha compromès a “estudiar la possibilitat d’emprendre mesures legals a través dels òrgans pertinents per protegir la ciutadania davant d’aquest abús”, tal com ha explicat la portaveu, que també ha plantejat la necessitat de construir alternatives “a un mercat que s’ha mostrat del tot ineficient a l’hora d’assegurar que tothom pot disposar d’un bé essencial com l’energia”. Durant la reunió, el president Aragonès també ha demanat que s’accelerin el Pacte Nacional per la Indústria, el Pacte Nacional per la Transició ecològica i el Pacte Nacional per la llengua.

 

L’ampliació de l’aeroport, sempre respectant la llacuna de la Ricarda

Sobre el nou pla d’ampliació de l’aeroport del Prat que va presentar ahir Aena, Plaja ha detallat la posició de l’executiu: “El Govern no avalarà cap reforma, cap proposta que destrossi la llacuna de la Ricarda”. I ha assegurat que tot s’haurà de decidir en el Pla Director i haurà de ser una proposta del màxim consens: “S’haurà de fer en els termes i condicions que es pactin en el Pla Director”, ha afirmat i ha afegit que la línia vermella és “la protecció mediambiental”.

 

L’Acord Nacional per a l’Amnistia i l’Autodeterminació, a punt

La portaveu també ha anunciat que s’estan ultimant les bases de l’Acord Nacional per a l’Amnistia i l’Autodeterminació, un acord “de llarg recorregut que ha de reforçar la proposta catalana a la mesa de negociació amb l’estat”, basada en la defensa per part d’una àmplia majoria de la societat catalana de l’amnistia com a fi de la repressió i d’un referèndum d’autodeterminació per resoldre el conflicte polític. Al llarg de la propera setmana s’anunciarà el grup impulsor de l’acord, que comptarà amb l’exdiputat David Fernàndez.

3  

Imatges

El Govern s'ha reunit en una jornada de treball a la Vall d'en Bas (Foto: Jordi Bedmar)

El Govern s'ha reunit en una jornada de treball a la Vall d'en Bas (Foto: Jordi Bedmar) 294

El president Aragonès dirigint-se als membres del Govern (Foto: Jordi Bedmar)

El president Aragonès dirigint-se als membres del Govern (Foto: Jordi Bedmar) 93

El vicepresident Puigneró en la seva intervenció a la jornada de treball (Foto: Jordi Bedmar)

El vicepresident Puigneró en la seva intervenció a la jornada de treball (Foto: Jordi Bedmar) 84