Ofegament mortal en una platja de Tarragona

query_builder   4 setembre 2021 15:53

event_note Nota de premsa

Ofegament mortal en una platja de Tarragona

Una dona de 50 anys d’edat ha mort aquest migdia a la platja del Miracle de Tarragona.  

El socorrista de la platja ha trucat al telèfon d’emergències 112 (12.06 hores) per avisar que havia tret una dona de l’aigua i ha iniciat les maniobres de reanimació fins a l’arribada dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Els professionals del SEM han seguit amb les maniobres tot i que finalment han resultat infructuoses. Per atendre l’emergència, el SEM ha mobilitzat a la zona dues unitats terrestres.

La platja del Miracle disposa de servei de vigilància i en el moment dels fets onejava bandera groga.

Fins al lloc s’han desplaçat dues patrulles Mossos d’Esquadra, agents de la Policia Local i efectius de la Guardia Civil, per encarregar-se de les diligències.

Es tracta de la dissetena víctima mortal ofegada a les platges catalanes des que va començar la campanya el passat 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podreu consultar-les al visor de Protecció Civil  https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/, on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix,... La bandera groga indica que cal tenir precaució a l’hora de banyar-se.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc. Consulteu els consells d’autoprotecció a la platja https://interior.gencat.cat/platges