Estat de les platges

Tres ofegaments, dos d'aquests mortals, a les platges catalanes avui

query_builder   5 setembre 2021 17:21

event_note Nota de premsa

Tres ofegaments, dos d'aquests mortals, a les platges catalanes avui

Estat de les platges
  • Una de les víctimes ha estat traslladada en estat crític a l’hospital Josep Trueta de Girona i les altres dues han resultat ofegaments mortals, un a Palamós i l’altre a Badalona

Un home de 73 anys d’edat de nacionalitat espanyola ha patit un ofegament aquest migdia a la platja del Moll Grec de l’Escala (Alt Empordà).

El telèfon d’emergències 112 ha rebut l’avís a les 11.41h d’un alertant indicant que un home s’estava ofegant a la platja Moll Grec de l’Escala, a l’alçada del Xiringuito la Musclera.

Un cop a la sorra, els socorristes han començat a practicar-li les maniobres de reanimació fins a l’arribada dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han seguit amb les maniobres i han aconseguit reanimar-lo. L’home ha estat traslladat en helicòpter a l’hospital Josep Trueta de Girona en estat crític.

Els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han desplaçat una unitat terrestre i un helicòpter al lloc.

La platja del Moll Grec de l’Escala disposa de servei de socorrisme i onejava bandera verda en el moment dels fets.

Fins al lloc s’han desplaçat tres patrulles Mossos d’Esquadra i efectius de la Guardia Civil, per encarregar-se de les diligències.

D’altra banda, el telèfon d’emergències 112 ha rebut l’avís a les 13:27 hores de l’ofegament d’un home a la cala Cap de Planes de Palamós, davant les Illes Formigues (Baix Empordà).

Els professionals del SEM s’han desplaçat al lloc per atendre l’home i li han practicat les maniobres de reanimació cardiopulmonar, que han resultat infructuoses. Es tracta d’un home de 42 anys de nacionalitat espanyola.

Per atendre l’emergència, el SEM ha mobilitzat dues unitats i un helicòpter.

Els Bombers de la Generalitat han activat l’helicòpter, amb efectius del grup d’Actuacions Especials (GRAE), i 3 dotacions terrestres amb tasques de suport als professionals SEM.

Fins al lloc s’han desplaçat dues patrulles i la barca del servei marítim de Mossos d’Esquadra, agents de la Policia Local i efectius de la Guardia Civil, per encarregar-se de les diligències.

La cala Cap de Planes de Palamós no té servei de vigilància.

A les 15:51 hores el telèfon 112 ha rebut un nou avís d’un alertant, informant que un home s’ha ofegat a la platja del Pont del Petroli de Badalona i es troba inconscient fora de l’aigua.

El servei de socorrisme ha atès l’home en un primer moment i li ha practicat les maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l’arribada dels efectius del SEM, que han desplaçat 4 unitats i que han seguit amb les maniobres de reanimació, tot i que han resultat infructuoses.

Es tracta d’un home de 34 anys de nacionalitat georgiana.

Fins al lloc s’han desplaçat efectius de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra.

La platja del Pont del Petroli de Badalona disposa de servei de socorrisme i avui hi oneja la bandera verda.

Amb les dues víctimes d’avui, ja han mort 19 persones ofegades a les platges catalanes des que va començar la campanya el passat 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podreu consultar-les al visor de Protecció Civil  https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/, on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix,... La bandera groga indica que cal tenir precaució a l’hora de banyar-se.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc. Consulteu els consells d’autoprotecció a la platja https://interior.gencat.cat/platges