Conveni habitatge protegit Girona

La Generalitat i l'Ajuntament de Girona promouen la construcció de 105 habitatges socials de lloguer

query_builder   6 setembre 2021 13:56

event_note Nota de premsa

La Generalitat i l'Ajuntament de Girona promouen la construcció de 105 habitatges socials de lloguer


  • Aquest matí s’ha signat el conveni per a la construcció de tres promocions situades en parcel·les propietat de l’Ajuntament de Girona al Pla de Dalt Domeny
  • L’Ajuntament disposarà de 8 dels habitatges per atendre necessitats socials i un local
  • La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, destaca que “enguany ja s’ha aprovat el repartiment entre diferents cooperatives, fundacions i altres promotors, d’un total de 20 MEUR que faran possible l’inici de la promoció de 1.000 nous habitatges de lloguer social”
Conveni habitatge protegit Girona

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, han signat el conveni que possibilitarà la construcció de tres promocions d’habitatge social al municipi, amb un total d’uns 105 habitatges de lloguer.

Les promocions d’habitatges es construiran en tres parcel·les propietat de l’Ajuntament de Girona, situades carrer de Riera Bullidors 15-17, 19-21 del pla parcial el Pla de Dalt Domeny. L’Ajuntament cedeix aquestes solars a l’INCASÒL mitjançant la constitució d’un dret de superfície per un període de 75 anys.

Conveni habitatge de protecció oficial Girona

Aquest organisme de la Generalitat hi construirà tres promocions, locals comercials en la planta baixa i un aparcament a la planta soterrània. Un dels locals resultants, d’uns 150 m2 de sostre,  revertirà a preu de cost a l’Ajuntament de Girona.

Està previst que la licitació de la redacció del projecte arquitectònic es dugui a terme durant l’any 2021 i que ja es pugui disposar del projecte bàsic a principis de l’any 2023. Obtinguda la llicència d’obres, l’INCASÒL iniciarà la licitació de les obres de construcció dels edificis d’habitatges, preveient-se que es puguin iniciar el primer trimestre de l’any 2024 i que tinguin una durada aproximada de 24 mesos.

L’Agencia de l’Habitatge de Catalunya, per la seva part, adjudicarà els habitatges com a habitatges de lloguer, d’acord amb els criteris d’adjudicació que s’estableixin amb l’Ajuntament de Girona. També serà l’encarregada de dur a terme l’administració, conservació i manteniment del total dels habitatges.

El conveni també estableix que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, mitjançant un conveni, cedeixi a  l’Ajuntament de Girona la cessió d’ús de 8 dels habitatges, per tal que els pugui destinar a atendre necessitats socials del mateix municipi, en el moment que els habitatges es trobin habilitats.

Durant la signatura, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha destacat que aquest conveni “posa de manifest la importància de la col·laboració entre els ajuntaments i la Generalitat per a impulsar el parc públic d’habitatge social” que, ha afegit Cervera, “complementa  altres polítiques de suport que la Generalitat impulsa per a fomentar l’habitatge social”.

En aquest sentit, la consellera ha encoratjat a tots els municipis amb sòl “a contactar amb la Generalitat per, amb la possibilitat de subvenció pròpia o dels fons europeus, mirar de  mobilitzar-lo i construir-hi habitatge protegit de lloguer”.

 

La titular de la conselleria de Drets Socials també ha recordat que “enguany l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ja ha aprovat el repartiment entre diferents cooperatives, fundacions i altres promotors, un total de 20 MEUR que faran possible l’inici de la promoció de al voltant de 1.000 nous habitatges de lloguer social”.

El conveni ha estat signat també per la regidora delegada d’Habitatge i Eficiència Energètica de l’Ajuntament de Girona, Anabel Moya; el director de l’Institut Català del Sòl, Albert Civit, i el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt.

 

Conveni habitatges de protecció oficial Girona
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined