Salut obre dos punts de vacunació sense cita a la Universitat de Girona

query_builder   8 setembre 2021 13:27

event_note Nota de premsa

Salut obre dos punts de vacunació sense cita a la Universitat de Girona

  • L’espai estarà operatiu el 14 de setembre al Campus Montilivi i el 16 de setembre al Campus Barri Vell, de 10 a 14 hores
  • L’objectiu és augmentar el percentatge de vacunació en la comunitat universitària i començar el curs amb major seguretat

El Departament de Salut habilitarà els propers 14 i 16 de setembre dos punts de vacunació sense cita a la Universitat de Girona (UdG), coincidint amb l’inici del curs universitari. El dia 14 l’espai estarà operatiu al menjador d’estudiants del Campus Montilivi, i el dijous 16 canviarà d’emplaçament i es traslladarà a la Facultat d’Educació i Psicologia del Campus Barri Vell. Els punts obriran de 10 a 14 hores ambdós dies.

S’administrarà la primera dosi de vacuna a totes les persones que formin part de la comunitat universitària,  així com també la resta de la població –major de 12 anys- de la Regió Sanitària de Girona. La segona dosi de les persones vacunades en el marc d’aquesta iniciativa s’administrarà tres setmanes després a la mateixa universitat. En relació als estudiants i personal que estiguin realitzant una estada o siguin desplaçats de llarga durada d’altres comunitats autònomes també es podran vacunar facilitant prèviament les seves dades personals a través del correu electrònic salutlaboral.osl@udg.edu.
Caldrà que les persones a vacunar portin un document que les identifiqui (targeta sanitària, DNI, NIE o passaport).

La Regió Sanitària i la Universitat de Girona sumen esforços per acostar la vacunació de la COVID-19 a la comunitat universitària amb l’objectiu d’iniciar el curs amb el major nombre de persones immunitzades en pauta completa. Amb aquesta iniciativa també es vol facilitar l’accés a la vacuna entre les persones més joves, imprescindibles per assolir la immunitat de grup i iniciar alhora el curs acadèmic amb més seguretat i la màxima presencialitat al campus. Actualment, la cobertura en pauta completa a la Regió de la franja d’edat entre 16 i 19 anys és del 60%, del 52,6% entre 20 i 29 anys i del 54,8% en el grup de 30 a 34 anys.

L’espai sense cita a la Universitat de Girona s’afegeix als altres set punts vacunals que hi ha distribuïts arreu del territori de la Regió, a les poblacions de Blanes, Calella, Figueres, Girona,  Olot, Ripoll i Sant Antoni de Calonge. Aquests punts segueixen vacunant amb cita prèvia, que permet una major planificació als professionals sanitaris, però també ofereixen horaris de vacunació oportunista, que es pot consultar a canalsalut.gencat.cat/vacuna-sense-cita.   

 

Girona, 8 de setembre de 2021