EFIM

Lliurats els premis de l'edició 2021 del concurs Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments (EFIM)

query_builder   11 setembre 2021 08:13

event_note Nota de premsa

Lliurats els premis de l'edició 2021 del concurs Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments (EFIM)

  • En l’edició d’enguany han participat més de 800 alumnes, d’entre 12 a 20 anys, amb més d’un miler de fotografies, que posen de manifest la creativitat dels joves i el seu interès pel patrimoni cultural

 

  • Els premis s’han lliurat en una gala al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona amb Quim Masferrer com a mestre de cerimònies
EFIM

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura ha lliurat els premis del concurs Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments (EFIM). Enguany, la gala d’entrega de premis s’ha realitzat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i ha estat presentada per l’actor català Quim Masferrer. A la cerimònia, amb un aforament limitat, hi han assistit els i les 30 estudiants que han obtingut el premi guanyador i finalista, juntament amb docents i familiars. La gala es va emetre en directe pel perfil d’Instagram del concurs.

En la 25ª edició del concurs, hi han participat 877 alumnes procedents de 36 centres educatius catalans, que han presentat un total de 1077 fotografies. Ateses les circumstàncies de l’edició d’enguany a causa de la Covid-19, l’alumnat hi ha pogut participar amb fotografies fetes durant el 2020 i el 2021 i també amb fotomuntatges, que han garantit la participació sense que es requerís cap desplaçament.

El jurat, format per professionals de l’àmbit de la fotografia, l’educació i el patrimoni cultural, ha escollit 10 treballs guanyadors i 20 de finalistes. El premi comú per a tothom és una masterclass de fotografia al Park Güell i un diploma. Les 20 persones finalistes han rebut una capsa regal d’experiències “Fent País” amb activitats per triar arreu de Catalunya mentre que les 10 persones guanyadores gaudiran d’un viatge a Florència acompanyats de responsables de l’ACdPC per descobrir l’excepcional patrimoni de la ciutat.

EFIM és un concurs de fotografia que es realitza a través de la xarxa social Instagram i s’adreça als joves, amb l’objectiu d’apropar-los al patrimoni cultural i monumental, mitjançant el llenguatge de la fotografia i l’expressió de la seva creativitat, per tal que el coneguin, el valorin i el gaudeixin. Hi poden participar els joves entre 12 i 20 anys, estudiants de secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de qualsevol centre educatiu públic, concertat i privat de Catalunya. El concurs EFIM va ser creat l’any 1992 per iniciativa del Departament de Cultura, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, patrocinades pel Consell d’Europa, amb l’objectiu d’apropar els joves al patrimoni monumental.

Les fotografies premiades:

http://patrimoni.gencat.cat/ca/fotografies-premiades

Més informació sobre l’Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments al web: http://patrimoni.gencat.cat/efim