La consellera amb responsables d'Adifolk

Consellera Alsina. "L'acció exterior no la fem només des del Govern, la fem com a país, amb la societat civil"

query_builder   12 setembre 2021 20:43

event_note Nota de premsa

Consellera Alsina. "L'acció exterior no la fem només des del Govern, la fem com a país, amb la societat civil"

  • La titular d’Acció Exterior i Govern Obert ha tancat a Montblanc les 49enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

 

La consellera amb els responsables d'Adifolk
La consellera amb els responsables d'Adifolk

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha tancat aquest vespre a Montblanc les 49enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya (JIF), que s’han celebrat del 3 al 12 de setembre en una vintena de localitats de Catalunya. “Internacionalitzar la nostra cultura popular com ho fan aquestes jornades demostra que l’acció exterior no la fem nomès des del Govern, sinó que la fem com a país, amb la societat civil”, ha destacat. A l’acte també han participat, entre d’altres, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu; el president d’Adifolk, Ivan Basora, i el vicepresident i director de les JIF, Oriol Ramírez.

 

Les jornades, ha destacat la titular d’Acció Exterior i Govern Obert, "són un projecte de país que trascendeix les nostres fronteres i connecta la cultura catalana amb la resta del món".

 

El festival, impulsat per l’associació Adifolk, ha recuperat enguany els deu dies de durada i ha sumat més activitats i municipis que en edicions anteriors. Hi ha participat més de 160 artistes d’arreu del món i ha rebut uns 10.000 assistents.

 

Grups d’arreu han participat en aquesta edició, com el grup vocal i coreogràfic Sar Guerel, de la república russa de Calmúquia; el conjunt nacional albanès de danses i cançons tradicionals de la República de Macedònia del Nord; Colors of Transcarpathia, d’Ucraïna, i Sentimiento Andino Internacional Humano Artístico, de l’Equador. D’altra banda Catalunya ha estat representada per l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, la Colla de Colles de Ball de Bastons de Catalunya, el Ball de Gitanes i Gitanos de Montblanc, el ball de Bastons de Montblanc, el grup folk Aiguabarreig i l’habitual Capgròs Folk.

 

Les JIF van néixer a Barcelona l’any 1972 a l’Esbart Lluís Millet, com a un moviment de divulgació folklòrica sota el lema “Les danses dels pobles pel nostre poble”, eslògan que continua vigent en la ideologia d’ADIFOLK.