Bernat Solé destaca la tasca del Grup de Sanejament Porcí en el desenvolupament d'aquest sector estratègic per a l'economia de Lleida

query_builder   9 setembre 2021 17:22

event_note Nota de premsa

Bernat Solé destaca la tasca del Grup de Sanejament Porcí en el desenvolupament d'aquest sector estratègic per a l'economia de Lleida

El delegat s’ha referit a aquesta associació com “un exemple reeixit de col·laboració público-privada”

Solé visita GSP Lleida
El delegat del Govern, acompanyat per Ferran de Noguera i la direcció de GSP, durant la visita a les instal·lacions

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, acompanyat pel director dels Serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Ferran de Noguera, ha visitat avui les instal·lacions del Grup de Sanejament Porcí de Lleida (GSP) de la mà de l’equip directiu de l’entitat, encapçalat pel seu president, Santi Bernaus.

GSP és una associació sense ànim de lucre que aglutina tots els propietaris d’animals de les Terres de Lleida. La integren  ramaders independents, cooperatives i empreses integrades a parts iguals. Treballa estretament amb el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, així com amb altres administracions com el ministeri de Agricultura, Pesca i Alimentación, a través de diversos projectes d’especialització y competitivitat territorial del porcí amb l’objectiu de millorar la sanitat de les explotacions porcines i impulsar l’aplicació de les TIC a la seva gestió. Aquests projectes, alguns dels quals tenen un abast supraautonòmic, compten amb cofinançament de fons europeus de desenvolupament regional i rural. En aquest sentit, Solé ha posat GSP com “un exemple reeixit de col·laboració entre els àmbits públic i privat”.

En el transcurs de la visita, Bernat Solé ha destacat la importància dels serveis que ofereix GSP “per al bon desenvolupament d’un sector absolutament estratègic per a l’economia de Lleida i del conjunt del país com és el porcí i, per extensió, per a la nostra indústria agroalimentària”. Així, el delegat s’ha referit als serveis directes a les granges que es poden encomanar a GSP, com ara vacunacions, extraccions i controls de buidats i desinfeccions; serveis de laboratori, per exemple l’anàlisi de malalties com l’Aujeszky, la pesta porcina clàssica i africana, la brucel·losi i la disenteria porcines, proves de resistències als antibiòtics o assajos acreditats; i l’assessorament mediambiental.