Foto

El conseller d'Educació i l'alcaldessa de Sitges inauguren el nou edifici de l'Escola Agnès de Sitges

query_builder   9 setembre 2021 18:39

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació i l'alcaldessa de Sitges inauguren el nou edifici de l'Escola Agnès de Sitges

Els 211 alumnes del centre estrenaran les instal·lacions, el pròxim dilluns 13 de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar 2021-2022.
Foto

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, han inaugurat el nou edifici de l’Escola Agnès de Sitges, avui dijous 9 de setembre. El nou equipament, ubicat a Quin Mar, s’estrena aquest curs i permet deixar enrere els mòduls prefabricats, que durant 16 anys ha ocupat de forma provisional el centre a Can Pei.

 

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha remarcat que “Sitges serà un municipi sense mòduls prefabricats aquest proper curs. És un dia important perquè acomplim un somni, començar el curs escolar amb el nou Agnès de Sitges”. Gonzàlez-Cambray ha destacat també l’obertura d’altres escoles al territori i ha posat al centre del discurs els infants: “Tot el que fem ha de tenir l’alumnat com a protagonista. En aquest sentit, ha incidit en què “l’escola s’ha de fer des de l’escola” i ha destacat la seguretat sanitària aplicada als centres educatius i ha convidat a un curs “de màxima presencialitat”.

 

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha celebrat que Sitges disposi de la quarta escola en un equipament modern que ha estat possible per “la demanada ferma de l’Ajuntament de Sitges per construir aquest nou centre, entès no només com una necessitat sinó també com una qüestió de justícia històrica amb la comunitat educativa”. Aurora Carbonell ha remarcat la tasca realitzada per l’exalcalde Miquel Forns, present a l’acte, i de la resta de regidores i regidors que” han aportat el seu granet perquè l’Agnès fos una realitat”. 

 

En el mateix acte, la directora de l’Escola Agnès de Sitges, Vinyet Llamas, ha assenyalat que “avui és un dia on han de parlar el cor, els sentiments, i les emocions contingudes durant tot aquest temps. Arribar fins aquí no ha estat fàcil, hem tingut moments bons i d’altes no tant, però aquest camí ha fet que l’Agnès sigui el que és avui una gran família”.

 

Aixa Tortosa i Axel Lemistre, en representació de l’alumnat de la darrera promoció de 6è de Primària de l’Escola Agnès de Sitges, han intervingut amb el desig que ”s’hi puguin viure experiències inoblidables”. Malgrat la tristor de no poder gaudir-la, la representació de l’alumnat ha garantit que continuaran “participant en aquest somni perquè formem part d’aquesta petita escola”. 

 

L’acte ha inclòs la descoberta d’una placa al nou edifici. A l’acte han assistit el regidor d’Educació, David Martínez, i el regidor d’Urbanisme, Eduard Terrado -estretament implicats en el projecte-, a més d’altres representants municipals i autoritats, l’equip directiu, el professorat i el personal del centre, al costat també d’exalumnes de sisè de primària del centre i membres del consell escolar.

 

Un cop finalitzat l’acte, s’ha fet un recorregut per les instal·lacions del centre. 

 

Escola Agnès de Sitges

 

L’Escola Agnès de Sitges obre portes, dilluns, als 211 alumnes d’educació infantil i primària, que acollirà el nou edifici, principal novetat de l’inici del curs escolar 2021-2022.

 

El centre és d’una línia i ocupa una superfície que supera els 7.000 m². El nou espai, respon als criteris d’eficiència energètica, i disposa d’una biblioteca, patis individualitzats, gimnàs, cuina i menjador, sala d’audiovisuals, sala SIEI (Servei d’Integració i d’Educació Individualitzada), aula de música, estudi ràdio, sala Polivalent de treball i pista esportiva.

 

Des del curs 2018-2019 l’escola Agnès de Sitges va començar a desplegar el projecte Comunitat d’Aprenentatge que és un model educatiu innovador i transformador que afavoreix l’equitat, millorar el rendiment educatiu i la convivència i la cohesió social. Tot plegat, per intentar  contribuir a fer una societat millor.

 

La  transformació  està  orientada  cap  a  un  somni  d'escola  en  el  qual  tota  la  comunitat  educativa  i  l'entorn participen  de  manera  igualitària,  per  convertir  les  dificultats  en  possibilitats  i  millorar  les  expectatives  d’èxit educatiu de tots els alumnes. Partint dels somnis de tota la comunitat educativa, a través del diàleg i basant-se en les evidències científiques.

 

Antecedents de l’Escola Agnès de Sitges: de Can Pei a Quin Mar

Des del curs 2005-2006 fins al 22 de juny de 2021 han passat per aquestes instal·lacions 2.557 alumnes que han fet tota l’escolarització en mòduls prefabricats. El centre va obrir com a centre d’educació de primària amb el compromís que la construcció de l’edifici arribaria a mitjà termini.

 

Els mòduls prefabricats de l’Escola Agnès de Sitges ja es van començar a utilitzar-se l’any 1997 quan prèviament ja havien acollit l’escola Maria Ossó. Després aquest mateix espai va ser compartit alhora entre l’Institut Vinyet, mentre no van disposar d’edifici propi, i l’Escola Agnès de Sitges. 

 

Després d’anys de negociacions, l’Ajuntament de Sitges va acordar al desembre de l’any 2016 un sistema de cofinançament amb la Generalitat de Catalunya per tal de poder fer front al cost de la construcció de la quarta escola pública de Sitges.

 

La construcció del nou edifici ha costat prop de 4 milions d’euros i és cofinançada per la Generalitat, que aporta el 55%, i l’Ajuntament de Sitges, el 45% restant. En total, l’Ajuntament ha assumit un total de 1.790.000 euros.

 

Nou edifici de l’Escola Agnès de Sitges a Quint Mar:

 

 • 211 alumnes curs 2021-2022
 • 7.000 m² de superfície
 • Capacitat per a 225 alumnes
 • Aules de primària
 • Aules per al cicle d’infantil
 • Patis individualitzats
 • Gimnàs
 • Cuina i Menjador
 • Biblioteca
 • Pista esportiva
 • Sala d’audiovisuals
 • Aula de música
 • Estudi ràdio/ TV
 • Sala SIEI (Servei d’Integració i d’Educació Individualitzada)
 • Sala Polivalent de treball

 

 

9 de setembre de 2021