El conseller Joan Ignasi Elena presideix el 65è Gabinet de Coordinació Antiterrorista

query_builder   10 setembre 2021 11:35

event_note Nota de premsa

El conseller Joan Ignasi Elena presideix el 65è Gabinet de Coordinació Antiterrorista

Foto
El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit el 65è Gabinet de Coordinació Antiterrorista, el primer del seu mandat, que ha tingut lloc aquest matí al Complex Central de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra. La reunió ha servit per fer una valoració de l’amenaça gihadista i per repassar l’activitat del Pla Operatiu Específic Antiterrorista durant el primer semestre de l’any.

El Gabinet de Coordinació Antiterrorista d’avui coincideix amb el canvi de criteris reguladors del dret a reunió i manifestació aprovades aquesta setmana pel Govern (que, entre d’altres, elimina l’obligatorietat de fer concentracions estàtiques) i també la fi de la limitació d’aforament en els llocs de culte. Tot plegat, en unes dates amb actes i celebracions com ara la Diada Nacional o les Festes de la Mercè que han comptat tradicionalment amb una gran assistència de persones. Alhora, també coincideix amb el vintè aniversari de l’atemptat terrorista de l’11S als Estats Units i amb la crisi política que es viu a l’Afganistan. En la reunió s’ha fet una valoració de l’increment de l’activitat preventiva, per donar una millor cobertura als objectius definits com a d’especial interès.

En la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista hi han participat també el secretari general d’Interior, Oriol Amorós, el director general de la Policia, Pere Ferrer, el cap de Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i els màxims comandaments del cos al territori.