MHP

President Aragonès: "Volem assolir la República catalana sumant àmplies majories i posant el projecte de país al servei de tothom"

query_builder   11 setembre 2021 17:55

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Volem assolir la República catalana sumant àmplies majories i posant el projecte de país al servei de tothom"

Ofrena floral tomba Irla
  • El cap de l’Executiu ha fet aquest migdia, a Sant Feliu de Guíxols, una ofrena floral davant la tomba de Josep Irla “exemple de perseverança i compromís cívic, que són els valors d’una nació”
  • Pere Aragonès ha encapçalat també aquest matí l’ofrena floral del Govern davant el monument de Rafael Casanova, a Barcelona

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès ha afirmat avui que “la perseverança anònima i  el compromís ciutadà”, són els valors que conformen una nació, i aquesta “és més que una bandera, és un projecte de futur, de drets i llibertats, on tothom es pugui sentir orgullós del país del qual forma part, i, per això, hem de tenir totes les eines, que vol dir la República catalana, i ho hem de fer sumant àmplies majories i posant el projecte de país al servei de tothom”.

Pere Aragonès ha posat com a exemple d’aquest compromís cívic inequívoc al que fou president de la Generalitat, Josep Irla, a qui ha homenatjat aquest migdia dipositant una ofrena floral davant la seva tomba, al cementiri municipal de Sant Feliu de Guíxols.

Per al president, “Josep Irla representa la continuïtat històrica que ha tingut la Generalitat de Catalunya, que va resistir en els moments més difícils”, i és també “el republicà progressista, catalanista convençut, que sempre va treballar pels més febles de la societat”.  “El catalanisme en el seu conjunt i els valors republicans en particular són aqueta baula històrica que vol la llibertat del nostre país per posar-la al servei de la majoria, especialment dels que més pateixen les desigualtat i opressions”, ha dit el president.

I ha precisat: “una nació és sobretot futur, estar al servei de la seva gent;  la pàtria són les persones, la igualtat entre les persones, i per això volem tenir totes les eines, assolir-les democràticament, reconeguts per la comunitat internacional, i fer aquesta República catalana”. “Que l’exemple de Josep Irla ens guiï en aquets compromís”, ha reblat.

El president ha fet l’ofrena floral davant la tomba de Josep Irla acompanyat de la consellera de Recerca i Universitat, Gemma Geis, i de la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral.Prèviament, el cap del Govern ha visitat l’Ajuntament de Sant Feliu, on ha estat rebut per l’alcalde, Carles Motas, i la resta de membres del consistori, i també la Casa Irla.

El president ha començat els actes de la Diada encapçalant l’ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova, aquest matí a Barcelona. Després de l’ofrena floral a Irla, Pere Aragonès ha participat en la manifestació “Lluitem i guanyem la independència”, i a la nit presidirà, conjuntament amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, l’acte institucional de la Diada, que se celebra a Montjuïc, i que enguany té com a eix  vertebrador el 50è aniversari del discurs de Pau Casals davant l’Assemblea General de l’ONU, reivindicant així els valors de la pau, la justícia, la llibertat dels pobles, la cultura catalana i la fraternitat.

6  

Imatges

Ofrena floral Irla

Ofrena floral Irla 3246

Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols 2275

Ajuntament Sant Feliu

Ajuntament Sant Feliu 887

Ofrena floral Casanova

Ofrena floral Casanova 1544

Ofrena Govern

Ofrena Govern 891

Ofrena president

Ofrena president 1123