Renda Bàsica Universal

Sergi Raventós Panyella, nomenat nou cap de l'Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal

query_builder   13 setembre 2021 11:21

event_note Nota de premsa

Sergi Raventós Panyella, nomenat nou cap de l'Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal

Sergi Raventós Panyella

Sergi Raventós Panyella ha estat nomenat cap l’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal, un organisme creat pel Govern el mes de juny passat i adscrit al Departament de la Presidència.

Raventós és doctor en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i autor de la tesi doctoral “Desigualtat socioeconòmica i salut mental: la proposta d’una renda bàsica per a protegir i promoure la salut mental.” Té experiència docent i d’investigació en matèries relacionades amb l’anàlisi del capitalisme i l’aparició de noves polítiques econòmiques transformadores, entre les quals la renda bàsica.

També és autor de nombroses comunicacions, articles i publicacions sobre la inserció laboral, la salut mental i la renda bàsica. Ha participat en diversos llibres, entre els quals La renta básica en la era de las grandes desigualdades La renta básica, ¿por qué y para qué?, i ha format part del comitè organitzador de diversos seminaris, congressos i simposis sobre aquesta qüestió.  

Des de l’octubre de 1998 fins a l’actualitat ha treballat com a tècnic d’inserció laboral i treballador social a La fundació privada Els Tres Turons, fent tasques d’inserció sociolaboral, com prospecció d’empreses; tutor de pràctiques; suport al lloc de treball; mòduls d’orientació laboral i de recerca de feina i coneixements del mercat laboral de persones amb trastorns mentals que han participat durant anys als diversos programes i serveis d’inserció laboral. Ha desenvolupat funcions de Treballador social i orientador laboral en el Servei Prelaboral de la Fundació els Tres Turons i ha participat en el programa Aprop Joves de Barcelona Activa adreçat a joves amb malestars psicològics i dificultats de salut mental.

L’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal te com a missió principal coordinar les polítiques en l'àmbit del disseny i organització d’un pla pilot per implementar la Renda Bàsica Universal i fer-ne el seguiment, així com relacionar-se amb la Unió Europea i les comissions internacionals que impulsin millores i transformacions en polítiques de rendes socials o experiències similars a la renda bàsica universal.