SOC

El SOC finança 58 contractes en pràctiques durant sis mesos a joves de l'Alt Pirineu i Aran

query_builder   13 setembre 2021 13:12

event_note Nota de premsa

El SOC finança 58 contractes en pràctiques durant sis mesos a joves de l'Alt Pirineu i Aran

Les persones interessades –fins a 29 anys, amb títol universitari, d’FP de grau mig o superior o certificat de professionalitat- s’han de dirigir a qualsevol Oficina de Treball de la Generalitat

El SOC destina 638.000 euros, dins del Programa de Garantia Juvenil, a la subvenció d’aquests contractes a ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) destina 638.000 euros a la subvenció de 58 contractes en pràctiques per a joves durant sis mesos a ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre de l’Alt Pirineu i Aran, dins del Programa de Garantia Juvenil, finançat pel Fons Social Europeu.

Concretament, el SOC possibilita la contractació de 31 joves a ajuntaments; 15 joves a consells comarcals, i 12 joves a entitats sense ànim de lucre d’aquestes comarques.

Pel que fa a la resta de la demaració de Lleida, el SOC subvenciona amb 1.628.000 euros la contractació en pràctiques de 148 joves a les comarques de Ponent, dels quals 95 a ajuntaments, 21 a consells comarcals i 32 a entitats sense ànim de lucre.

Les entitats locals i socials subvencionades pel SOC han de formalitzar els contractes com a molt tard el dia 30 de setembre de 2021 i encara queden places sense cobrir. Les persones joves interessades es poden dirigir a qualsevol Oficina de Treball de la Generalitat per conèixer les ofertes de feina i sol·licitar registrar-se en el procés de selecció.

Els requisits per optar a un dels contractes en pràctiques són: tenir menys de 30 anys, disposar d'un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o d'un certificat de professionalitat, així com estar inscrit al Programa de Garantia Juvenil i com a demandant d’ocupació al SOC. Les persones que hagin participat en la convocatòria del 2019 i del 2020 no podran participar en la d’aquest any.

A tot Catalunya, el SOC destina a aquest programa 16.445.000 euros, que permeten la subvenció de 1.495 contractes en pràctiques per a joves a un total de 634 ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre.

La convocatòria anual del programa “Joves en pràctiques” té com a objectiu el foment de la contractació a joves per tal de millorar la seva ocupabilitat. Una de les barreres més importants que troba la gent jove en la seva inserció en el mercat de treball és la manca d’experiència. Programes com aquest ofereixen una oportunitat per saltar aquesta barrera, i els permeten obtenir una certa experiència en l’ocupació relacionada amb els seus estudis. 

Al web de Garantia Juvenil trobareu totes les entitats adjudicatàries de les subvencions per a la contractació:

http://garantiajuvenil.gencat.cat/ca/Que_Toferim/feina/contractes-en-practiques/