Els Mossos detenen un home com a presumpte autor de cinc agressions sexuals a l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona

query_builder   17 setembre 2021 09:56

event_note Nota de premsa

Els Mossos detenen un home com a presumpte autor de cinc agressions sexuals a l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona

  • Actuava de nit i abordava les seves víctimes, habitualment noies joves, quan estaven a punt d'accedir al portal de casa seva
  • El detingut va passar a disposició judicial ahir i el jutge va decretar el seu ingrés a presó
  • La investigació continua oberta ja que no es descarta que s’obtinguin indicis que permetin acreditar la participació del detingut en d’altres agressions

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van detenir el passat dia 13 de setembre a la localitat d’Hospitalet de Llobregat el presumpte autor de cinc agressions sexuals.

Quatre d’aquestes agressions van tenir lloc a l’Hospitalet de Llobregat mentre que la cinquena es va produir al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, a poca distància de les anteriors. Tots els fets van passar entre el 5 de juliol i el 13 de setembre d’enguany.

La investigació la va assumir la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) des de la primera agressió coneguda, atenent a l’extrema gravetat de les accions delictives.

En tots els fets investigats el presumpte agressor feia servir el mateix mètode: actuava de nit i abordava les seves víctimes, habitualment noies joves, quan estaven a punt d'accedir al portal de casa seva. 

Els investigadors van fixar la línia de treball atenent a que la perimetria de les accions estava molt acotada, motiu pel qual la principal hipòtesi de la investigació era que l’autor residia o treballava per la zona. Una operació bancària fraudulenta va posar el focus de la investigació en un home de 26 anys . Posteriorment, els investigadors van aconseguir identificar-lo plenament i van obtenir els indicis suficients per poder atribuir-li els cinc fets.

El dia 13 els agents van localitzar l’investigat a l’Hospitalet de Llobregat en un dels domicilis on es considerava que podia tenir la seva residència, en una zona molt propera al lloc on s’havien produït els fets.

La investigació continua oberta ja que no es descarta que s’obtinguin indicis que permetin acreditar la participació del detingut en d’altres agressions en anys anteriors.

El detingut, que no té antecedents anteriors, va passar ahir a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat que en va decretar l’ingrés a presó.

 

La Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) és una unitat formada per una trentena d’efectius encabida dins la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra. Tot just el 14 de setembre va fer un any de la seva creació

Es tracta d’una unitat especialitzada en la investigació dels delictes de naturalesa sexual i en l’estudi del fenomen arreu de Catalunya. Te una competència directa dels casos considerats més complexes pel que fa al desconeixement de la identitat de l’agressor perquè no ha tingut cap vincle previ de relació amb la víctima, depredadors en sèrie i agressions comeses per més d’un autor

El tractament  personalitzat a les víctimes és l’epicentre del projecte: la prioritat no es la obtenció de la declaració o l’indici que permeti obrir la investigació sinó l’atenció a la víctima amb l’adaptació del sistema a les seves necessitats. D’aquesta manera s’estableixen  accions de coordinació amb la resta de serveis implicats per evitar la victimització i prioritzar la seva recuperació.

L’objectiu d’aquestes accions rau en la necessitat de conèixer el fenomen amb profunditat que permeti activar accions preventives en els punts de risc per evitar  qualsevol tipus d’agressió i detectar els depredadors que puguin actuar en diversos punts de la geografia catalana.

 

 

 

 

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 17 de setembre de 2021