vacuna

La Regió Sanitària de Girona concentra la vacunació als CAP havent assolit el 68,5% de vacunació amb pauta completa i més d'un milió de dosis administrades  

query_builder   23 setembre 2021 12:48

event_note Nota de premsa

La Regió Sanitària de Girona concentra la vacunació als CAP havent assolit el 68,5% de vacunació amb pauta completa i més d'un milió de dosis administrades  

  • A la Regió Sanitària de Girona s’han administrat fins avui unes 1.172.000 vacunes, més de 300.000 de les quals al Palau Firal de Girona
  •  El 30 de setembre, el Palau Firal de Girona i el Molí de l’Anguila de Figueres tanquen definitivament les portes, mentre que Casal Marià d’Olot, Sala Eudald Graells de Ripoll i Palau Firal de Sant Antoni de Calonge obriran puntualment per administrar segones dosis pendents
  • Els punts de Mas Enlaire de Blanes i la fàbrica Llobet-Guri de Calella es reorientaran i només vacunaran la ciutadania que els toqui com a àrea bàsica de salut
Des que va començar la campanya de vacunació contra la COVID-19, a finals de desembre de 2020, s’han administrat a la Regió Sanitària de Girona unes 1.172.000 vacunes, més de 300.000 de les quals al Palau Firal de Girona, el punt de vacunació més important de la demarcació. Donat que ja s’ha assolit el 68,5% de la població amb la paula completa, ara la campanya enceta una nova etapa, en la qual es concentrarà la vacunació en els centres d’atenció primària o en els locals habilitats per aquesta finalitat en diferents municipis.

Així, el dia 30 de setembre començarà la nova reorientació de la vacunació amb el tancament dels punts de vacunació massius. A la Regió Sanitària de Girona tancaran definitivament les seves portes com a Punt de Vacunació el Palau Firal de Girona, el més gran de la demarcació i el Centre Cultural Molí de l’Anguila de Figueres, mentre que el Casal Marià d’Olot, la Sala Eudald Graells de Ripoll i Palau Firal de Sant Antoni de Calonge obriran puntualment per administrar segones dosis pendents. Els altres dos punts massius, el Mas Enlaire de Blanes i la fàbrica Llobet-Guri de Calella, es reorientaran i només vacunaran la ciutadania que els toqui com a àrea bàsica de salut.

Així, a partir del dia 30 desapareixen els punts de vacunació massius i la vacunació quedarà adscrita als centres d’atenció primària o als punts externs que hi hagi habilitats per aquesta funció.

Girona

En el cas de Girona ciutat, la ciutadania que s’hagi de vacunar de la primera dosis haurà de dirigir-se als seus respectius centres d’atenció primària. Per a l’administració de les segones dosis a les persones que s’han vaccinat de la primera al Palau Firal de Girona, s’habilitarà un espai a l’edifici de la Generalitat (plaça Pompeu Fabra, 1),  situat al servei mèdic, que estarà en funcionament a partir del 5 d’octubre i durant tres setmanes. En aquest punt es vacunarà, només de segones dosis, els següents dies:

En horari de tarda, de 16h a 19h: els dies 5, 7, 13, 14, 19 i 21 d’octubre

En horari de matí, de 9h a 13h: els dies 8, 15 i 22 d’octubre.

Figueres

En el cas de Figueres, el Punt de Vacunació del Molí de l’Anguila tancarà les seves portes el dia 30 de setembre i a partir del 4 d’octubre la vacunació de la Covid 19 es farà al CAP Josep Masdevall (carrer Nou, 199). En aquest cas, les persones que s’hagin posat la primera dosis al Molí de l’Anguila i que tinguin pendent la segona, aquesta s’administrarà també al mateix CAP Josep Masdevall.

 

Sant Antoni de Calonge, Olot i Ripoll

En el cas del Palau Firal de Sant Antoni de Calonge, el Casal Marià d’Olot i la Sala Eudald Graells de Ripoll, totes les segones dosis que restin pendents de posar de les persones vacunades en aquests espais, també s’administraran en aquests punts en dies puntuals, pels quals s’obriran específicament. Els ciutadans que s’hagin de posar la segona dosis seran citats per sms.

 

Blanes i Calella

Per la seva banda, els punts de vacunació de Mas Enlaire de Blanes i de la fàbrica Llobet-Guri de Calella deixaran de ser punts de vacunació de caire més massius, on es podia vacunar qualsevol persona que hi anés, i es reconvertiran en punts de vacunació de la pròpia àrea bàsica de salut. Sí que s’administraran les segones dosis que hagin quedat pendents de gent de fora de l’àrea bàsica de salut.

  

Segones dosis d’AstraZeneca

 

Pel que fa a les segones dosis d’AstraZeneca, aquestes es continuaran administrant al palau Firal fins al seu tancament. Concretament es vacunarà el divendres 24 a la tarda, de 15h a 19h i el dimarts 28 de les 9h a les 13h. A partir del tancament d’aquest punt de vacunació, les persones que requereixin la segona dosis d’AstraZeneca se l’hauran de posar al seu centre d’atenció primària.

 

 Girona, 23 de setembre