Mini

L'aeroport d'Alguaire guanya nous espais per potenciar el seu ús industrial i aeroespacial

query_builder   23 setembre 2021 19:05

event_note Nota de premsa

L'aeroport d'Alguaire guanya nous espais per potenciar el seu ús industrial i aeroespacial

  • El vicepresident Puigneró visita els terrenys on es construirà un hangar de manteniment de 6.400 m2 i dos nous edificis, un per a empreses de formació i un altre per a start-ups i nous projectes del sector aeroespacial
  • La Comissió de Territori de Catalunya ha aprovat aquesta tarda les modificacions del Pla especial que permeten seguir avançant en el projecte Air & Space Port Lleida-Alguaire
  • Puigneró: “Lleida-Alguaire serà l’únic port espacial d’Europa i el segon centre de proves de propulsió per a coets llançadora del continent”
El vicepresident Puigneró, avui, durant la seva visita a l'aeroport d'Alguaire

La Comissió de Territori de Catalunya ha aprovat avui una modificació del Pla especial de l’Aeroport Lleida-Alguaire que permetrà construir un hangar i dos nous edificis per a formació i l’aterratge de noves start-ups en el marc del projecte per convertir la instal·lació en l’Aeroport Air & Space Port Lleida-Alguaire. Concretament, l’aeroport guanyarà 16.200 metres quadrats de sostre edificable.

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que ha visitat avui les instal·lacions, ha assegurat que “amb els canvis urbanístics que estem fent ja podem dir que aquest serà l’únic port espacial d’Europa i el segon centre de proves de propulsió per a coets llançadora del continent”.

La modificació del Pla especial permetrà augmentar el nombre d’empreses vinculades al sector aeroespacial. Així, la modificació urbanística permetrà que en les properes setmanes es liciti la construcció de l’hangar per a activitats de manteniment de 6.400m2, amb capacitat per a dues aeronaus tipus A320/Boeing 737 o una aeronau widebody.

A més, també es preveu la construcció de dos nous edificis. Un, anomenat Edifici Campus, de 400 m2, dedicat a les activitats de formació, i un segon, l’Edifici viver d’empreses / start-ups, també de 400 m2, dedicat a acollir empreses del sector de l’aeronàutica i de l’espai que utilitzin l’aeroport de Lleida com a laboratori de proves.  

En aquest sentit, Puigneró ha emfasitzat que “Lleida-Alguaire està esdevenint l’aeroport industrial, tecnològic i aeroespacial de Catalunya i serà un dels més importants del sud d’Europa en aquest àmbit”. “També ha de ser un pol de recerca i innovació com a motor de desenvolupament social i econòmic per a Catalunya”, ha volgut subratllar. “Barcelona, Reus i Girona són aeroports per moure passatges i afrontar el repte turístic, però cal posar de relleu que Lleida és un referent en matèria tecnològica i industrial. Si mirem el futur, aquesta és una aposta tant o més important que la d’aeroports de transport de persones”, ha reblat el vicepresident.

3  

Imatges

Simulació dels nous edificis

Simulació dels nous edificis 790

Fotografia 1

Fotografia 1 1966

Fotografia 2

Fotografia 2 2118

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 152