Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional desmantellen una plantació de marihuana interior a Mediona destinada a l'exportació cap a Europa

query_builder   2 octubre 2021 09:56

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional desmantellen una plantació de marihuana interior a Mediona destinada a l'exportació cap a Europa

  • Era capaç d’albergar 4.000 plantes de marihuana per collita i se n’han comissat 770 i 125 quilograms de cabdells

 

  • Els agents van detenir el responsable de la plantació per tràfic de drogues i per defraudació de fluid elèctric

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Alt Penedès i els Grups de la Policia Judicial de Cornellà, Igualada i Mataró del Cos Nacional de Policia van detenir el 28 de setembre, un home, de 29 anys, de nacionalitat sèrbia i veïnatge desconegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluïd elèctric a Mediona (Alt Penedès).

 

A principis de juny d’enguany i fruit de la col·laboració i coordinació interpolicial gestionada pel CITCO, els Grups de Policia Judicial del Cos Nacional de Policia de Cornellà, Igualada i Mataró i la Unitat d’Investigació de la comissaria dels mossos de l’Alt Penedès van coincidir en la investigació d’una organització criminal procedent de l’Europa de l’Est establerta en urbanitzacions de la comarca de l’Alt Penedès dedicada als cultius de marihuana per a l’exportació a Europa.

 

Les investigacions conjuntes dels cossos policials han permès finalment ubicar la plantació de marihuana i, sota la tutela del Jutjat número 3 de Vilafranca del Penedès, el 28 de setembre es va fer l’entrada i escorcoll a un immoble ubicat en la urbanització Font del Bosc, a Mediona (Alt Penedès).

 

L’entrada a la casa on hi havia la plantació es va fer amb el suport d’unitats especialitzades, Unitats d’Intervenció Policial de la Policía Nacional, en previsió de la perillositat dels integrants del grup criminal així com la possibilitat que diposessin d’armes de foc com és cada vegada més habitual entre els que es dediquen al cultiu i distribució de la marihuana.

 

A la casa es van intervenir 770 plantes de marihuana, així com làmpades, extractors i la infraestructura necessària per aquest tipus de cultiu i, 125 quilograms de cabdells marihuana ja envasats i preparats per a la seva distribució.

 

Cal destacar que la infraestructura generada pel grup criminal era molt rellevant i tenien una capacitat de producció i assecat de fins a 4.000 plantes, així com avançats i novedosos mitjans de cultiu (hidròmetres, termòmetres, fertilitzants...) que els permetia accelerar el ritme de producció de la substància estupeafent i augmentar així les collites i els beneficis econòmics resultants del cultiu de la marihuana.

 

A més, la plantació de marihuana era connectada fraudulentament al subministrament elèctric, fet que suposava un risc d’incendi greu i un perill per a la resta de cases del seu voltant. Els tècnics de la companyia subministradora elèctrica han calculat en 35.000 euros la defraudació feta pels responsables de la plantació.

 

Com a resultat de la investigació s’ha pogut constatar que aquesta organizació operava en aquest immoble des de l’octubre de 2017, motiu pel qual es calcula en milions d’euros els beneficis obtinguts pel grup criminal del conreu de la marihuana des de l’inici de l’activitat il·legal.

Amb tots aquests indicis els agents van detenir l’encarregat de la plantació com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, concretament per cultiu, elaboració i producció de marihuana. Al detingut també se l’acusa d’un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions a causa dels indicis trobats durant l’escorcoll que relacionen els membres del grup criminal amb altres plantacions de marihuana.

 

Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat,  30 de setembre de 2021

 

 

www.gencat.cat/mossos 

 

@mossos         facebook.com/mossoscat

4  

Imatges

IMATGE 1

IMATGE 1 1004

IMATGE 2

IMATGE 2 1789

IMATGE 3

IMATGE 3 1908

IMATGE 4

IMATGE 4 910