Un moment de la reunió

La Generalitat i el Govern de les Illes Balears estrenyen la cooperació en matèria ambiental

query_builder   13 octubre 2021 17:30

event_note Nota de premsa

La Generalitat i el Govern de les Illes Balears estrenyen la cooperació en matèria ambiental

  • La consellera Jordà i el conseller Mir impulsen la col·laboració entre els dos governs en àmbits com la conservació del litoral, l’economia blava, la massificació dels espais naturals o la gestió de residus
Un moment de la reunió

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i el conseller de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir, han mantingut aquesta tarda a Barcelona una reunió bilateral per abordar punts d’agenda compartides en matèria de ambiental.

Per part de la Generalitat, han participat a la cimera la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Antoni Ferran, el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire. Per part del Govern de la Illes Balears, hi han participat el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó.

Els dos consellers han destacat que tant Catalunya com les Illes Balears enfronten, com a territoris mediterranis, reptes ambientals comuns especialment vinculats a la mitigació dels efectes de la crisi climàtica i la preservació del medi natural. Per aquests motius, els dos governs s’han emplaçat a desenvolupar una agenda comuna i intensificar la col·laboració bilateral.

Col·laboració en matèria de conservació del litoral, economia blava, massificació d’espais naturals i residus

En el decurs de la cimera, la Generalitat i el Govern de les Illes han acordat intercanviar bones pràctiques en matèria de conservació del litoral, economia blava, massificació d’espais natural i gestió de residus. Així mateix, han abordat la participació dels dos governs al MEDPAN, organització que reuneix administracions d’àmbit euromediterrani que gestionen àrees marines protegides.

1  

Imatges

Reunió bilateral

Reunió bilateral 296