HC CAMBRAY

El Govern no renovarà el concert educatiu a les escoles que segreguen per gènere

query_builder   12 octubre 2021 14:05

event_note Nota de premsa

El Govern no renovarà el concert educatiu a les escoles que segreguen per gènere

  • La mesura, que afecta les etapes d’infantil, secundària i postobligatòria, entrarà en vigor el curs 2022-2023
  • El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, assegura que al segle XXI “no hi pot haver cap escola finançada amb fons públics que segregui per gènere”
HC CAMBRAY

El Govern ha decidit avui no renovar els concerts educatius en les etapes d’infantil, secundària i postobligatòria d’aquells centres que segreguin els alumnes per gènere. La mesura, que entrarà en vigor el curs 2022-2023, afecta onze centres educatius amb 3.850 alumnes, 139 grups d’ESO i 251 estudiants de Batxillerat.

“Al segle XXI no hi pot haver cap escola finançada amb fons públics que segregui per gènere”, ha manifestat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern. “El nostre model educatiu es basa en una escola pública, equitativa, de qualitat, coeducadora, acollidora, que fomenti els valors de la pau i la diversitat, i en català”, ha afegit. 

D’aquesta manera, l’Executiu dona compliment al compromís de no finançar les escoles que discriminen per raó de gènere recollit en l’acord de formació del Govern, i a la moció aprovada la setmana passada pel Ple del Parlament en què s’instava el Govern a retirar aquests concerts, amb el vot favorable de tots els Grups parlamentaris a excepció de VOX, Ciutadans i PP.

Segons ha explicat el conseller, a finals d’aquest curs acaba la vigència dels concerts de segon cicle d’educació infantil, d’ESO i dels ensenyaments postobligatoris i, per tant, s’haurien de renovar amb efectes de l’inici de curs 2022-23 per a un període de quatre cursos escolars. Són aquests concerts els que finalment no es renovaran. Pel que fa als concerts de l’educació primària, el TSJC va obligar la Generalitat a renovar-los i, a l’espera que es resolgui el recurs del Govern, estaran en vigor cautelarment fins al curs 2025-2026. No obstant això, el conseller ha detallat que, a partir d’aquesta data, també deixaran de rebre fons públics.

“Cada vegada tenim més cobertura jurídica que empara aquesta decisió i nosaltres seguirem determinats que no hi hagi cap mena de discriminació dins del Servei d’Educació de Catalunya”, ha assegurat Gonzàlez-Cambray, per a qui la mesura no només compta amb l’aval jurídic sinó que també “respon a una demanda social”. En aquest sentit, el conseller ha recordat que la darrera enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió en què es va preguntar sobre aquesta qüestió (2018), el 85,1% dels enquestats es va mostrar en desacord amb el fet que la Generalitat financïi amb fons públics les escoles privades que separen els alumnes per gènere.

12 d'octubre de 2021