El conseller Jaume Giró, durant la cloenda de la jornada del BTM a Lloret

Conseller Giró: "El Govern estarà al costat del sector turístic per ajudar-lo a reflotar, crear riquesa i generar ocupació"

query_builder   14 octubre 2021 15:56

event_note Nota de premsa

Conseller Giró: "El Govern estarà al costat del sector turístic per ajudar-lo a reflotar, crear riquesa i generar ocupació"

  • Qualifica de “sòlid, sostenible i molt resilient” el model turístic de Catalunya i defensa la diversitat de “propostes equilibrades i excel·lents” que ofereix
  • Confia que els “fonaments i recursos” amb què compta aquesta indústria “l’ajudaran a aixecar-se i tornar a ser un dels pilars econòmics del país”
El conseller Jaume Giró, durant la cloenda de la jornada del BTM a Lloret

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha assegurat avui que “el Govern estarà al costat del sector turístic per ajudar-lo a reflotar, crear riquesa i generar ocupació”, després de “l’any negre” que ha viscut com a conseqüència del confinament i la restricció de les interaccions entre les persones provocats per la pandèmia. Fórmula que, en paraules del conseller, “ha estat letal per al turisme”, una activitat que, sobretot, es basa en la mobilitat i els contactes socials. En aquest sentit, Giró s’ha mostrat confiat en la capacitat que té el sector per “aixecar-se i tornar a ser un dels pilars econòmics del país”, gràcies a què compta amb uns bons “fonaments i recursos” per fer-ho.

El responsable econòmic del Govern, que ha fet la cloenda de la IV edició del Business Tourism Market: Nous reptes per a un món nou, ha qualificat de “sòlid, sostenible i molt resilient” el model turístic català i ha defensat la diversitat de propostes “equilibrades i excel·lents” que ofereix. Giró ha fet notar, a més, que “són perfectament compatibles” entre elles. “Tenim una oferta de molta qualitat per cada nivell de despesa”, ha afegit, i això fa que el nombre de visitants estrangers i nacionals que visiten el país augmenti any rere any.

El “caràcter eminentment democràtic” del turisme

El conseller també s’ha referit al “mal anomenat turisme de masses” i ha remarcat que no sempre ha de portar implícit el concepte de baixa qualitat. Al contrari, Giró ha recordat que la primera empresa turística del món, liderada per Thomas Cook, va aconseguir que, l’any 1851, 151.000 britànics poguessin visitar l’Exposició Universal de Londres gràcies al fet de fixar una tarifa popular del preu del bitllet del tren. En aquest sentit, el màxim responsable de les finances públiques ha defensat el “caràcter eminentment democràtic” del turisme, que ha aconseguit “fer possible per a la majoria d’homes i dones el que durant segles havia estat un privilegi només a l’abast d’una elit de privilegiats”.

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 60