Festival de Sitges

Un total de 200 d'alumnes d'FP participen en el Festival de Sitges

query_builder   14 octubre 2021 00:32

event_note Nota de premsa

Un total de 200 d'alumnes d'FP participen en el Festival de Sitges

Festival de Sitges

Un total de 200 alumnes de formació professional  i 17 centres educatius participen en la 54 edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya que té lloc a Sitges fins el 17 d’octubre. La col·laboració emmarcada sota el programa Catskills, Campionats d’FP de Catalunya, consta d’entrenaments per implementar una sèrie de tallers encaixats dins les Activitats Paral·leles del Festival de Sitges.

Els alumnes de Formació Professional i Ensenyaments artístics de les famílies professionals: Comerç i màrqueting, Comunicació gràfica i audiovisual, Fabricació mecànica, Fusta, moble i suro, Imatge i so, Imatge personal i Informàtica i comunicacions, posen el seu talent com a futurs professionals al servei del públic del festival per complementar les experiències que la màgia del Festival ofereix.

Una de les activitats estrella i punt de partida de la col·laboració és l’oferta de "maquillatge zombie", així com, tallers “d’automaquillatge infantil”; i la caracterització de grups de dansa per espectacles al carrer gratuïta pel públic visitant del Festival.

Els alumnes col·laboren entre altres actuacions en el disseny i edició de: quatre photocalls, un d’ells il·lustrat “in situ”, la decoració de diversos espais: Mercat Vell interior i exterior, carpes de maquillatge, disseny i implementació de llibret infantil per acolorir, disseny i fabricació de premis per concursos. Modelatge i impressió 3D, gravació i edició de material audiovisual per documentar les Activitats Paral·leles.

La iniciativa del projecte segueix la línia d’actuació de la Unitat d’ImpulsFP on la innovació és el fil conductor i se suma altres esdeveniments anteriors. La voluntat d’ambdues parts és fer créixer aquesta col·laboració i tornar la pròxima edició amb més actuacions i sorpreses.

CatSkills

Els Campionats d’FP de Catalunya, que organitza el Departament d’Educació conjuntament amb els centres educatius, té lloc cada dos anys i permet fer lluir les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves de les diferents competicions estan inspirades en el campionat internacional Worldskills. L’objectiu és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de la formació professional i, al mateix temps, estimular alumnat i professorat dins el marc de la formació professional.

Durant les diferents proves, els alumnes utilitzen moltes de les destreses adquirides als cicles que estan estudiant. Aquestes proves les elaboren persones expertes en cadascuna de les diferents categories. El contingut de les proves es recull a les Directrius Tècniques i Test Projects de cada especialitat.

 

Festival de Sitges

És el primer festival de cinema fantàstic del món i la manifestació cultural amb més ressò mediàtic de Catalunya. Amb una sòlida trajectòria, el Festival de Sitges ofereix al cinema fantàstic d’arreu del món un marc estimulant de trobada, exhibició, presentació i projecció.

 

Podeu veure tota la informació a: https://sitgesfilmfestival.live/fantastic-kids/


14 d'octubre de 2021