Arribada de la consellera a la residència, exterior

Cervera: "Catalunya s'ha construït gràcies a una societat civil forta que ha impulsat projectes de base social i ha enfortit la cohesió"

query_builder   14 octubre 2021 19:07

event_note Nota de premsa

Cervera: "Catalunya s'ha construït gràcies a una societat civil forta que ha impulsat projectes de base social i ha enfortit la cohesió"

  • La consellera de Drets Socials inaugura a Sant Fruitós de Bages la residència per a infants i joves amb discapacitat intel·lectual Els Companys, de la fundació Ampans
La consellera visita l'interior de les instal·lacions, en una sala amb cadires i escriptoris

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha volgut agrair a les entitats socials catalanes la feina que han dut a terme els darrers anys i ha destacat que “aquesta dedicació i fortalesa ha estat indispensable per a fer front a la pandèmia i ho serà per fer front als reptes de futur”. La consellera ha afirmat que aquest model de col·laboració és característic de Catalunya: “El nostre país s’ha construït gràcies a una societat civil forta i organitzada que ha impulsat projectes de base social i que han enfortit la cohesió social i territorial”.

Cervera ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la residència infanto juvenil i escola Els Companys, un nou equipament de la fundació Ampans per a infants i joves de 12 a 18 anys amb discapacitat intel·lectual a Sant Fruitós de Bages. El nom d’aquest centre ha estat proposat per les escoles d’aquest municipi del Bages, a les quals es va convidar a participar per acostar el projecte al territori. També es va elaborar un conte que fomenta la inclusió per tal que els mestres poguessin treballar a l’aula. Els Companys, ubicada en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, disposarà de 30 places residencials i 48 places escolars per a infants i joves amb altes necessitats.

 

La consellera intervé en l'acte d'inauguració

Garantir la plena inclusió i la igualtat d’oportunitats

 La titular de Drets Socials ha assegurat que “el centre suposarà una millora en la qualitat de vida dels infants i joves amb discapacitat intel·lectual i autisme sever, perquè promourà la seva inclusió social, escolar i comunitària”. En aquest sentit, ha subratllat que l’objectiu de la conselleria és contribuir a construir “un país on cadascú pugui desenvolupar el seu projecte vital de forma autònoma; on es promogui la inclusió; on s’acceptin i es valorin les diferències de cadascú tant al sistema educatiu com a la comunitat i al territori, i es posin de relleu les capacitats que totes les persones tenim”.

Aquest canvi de paradigma “ha d’anar acompanyat de fets i accions que garanteixin la igualtat d’oportunitats per a tothom”, ha afegit Cervera. Per aquesta raó, ha apostat per “adaptar la nostra acció i la nostra normativa a la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides”, tal com s’estableix en el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat. Cervera ha reiterat “el compromís d’aprovar el Pacte Nacional, que ha de ser l’instrument al servei de les persones amb discapacitat per donar resposta a tots els seus reptes”.

Foto de grup a l'exterior, amb representants de la conselleria i de la fundació Ampans

7  

Imatges

Foto de grup

Foto de grup 105

Arribada a les instal·lacions

Arribada a les instal·lacions 132

La consellera intervé en l'acte

La consellera intervé en l'acte 81

Intervenció de la consellera

Intervenció de la consellera 134

Intervenció d'usuàries en l'acte

Intervenció d'usuàries en l'acte 109

Visita a l'interior, cuina

Visita a l'interior, cuina 115

Visita a l'interior

Visita a l'interior 69