El president Aragonès durant l'acte de commemoració de l'Any Triadú (foto: Paco  J. Muñoz)

El president Aragonès reclama "recuperar el consens" per "assegurar el present i el futur de la llengua catalana"

query_builder   14 octubre 2021 19:43

event_note Nota de premsa

El president Aragonès reclama "recuperar el consens" per "assegurar el present i el futur de la llengua catalana"

  • El cap de l’Executiu encapçala l’acte de commemoració de l’Any Joan Triadú
El president Aragonès durant l'acte de commemoració de l'Any Triadú (foto: Paco  J. Muñoz)
El president Aragonès durant l'acte de commemoració de l'Any Triadú (foto: Paco J. Muñoz)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha apostat avui per “recuperar el consens” per “assegurar el present i el futur de la llengua catalana”, durant l’acte de commemoració de l’Any Joan Triadú. Tal i com ha explicat el president, “és reconeixent-nos membres d’una comunitat plural amb el català com a llengua comuna que aconseguirem mantenir aquesta esperança i construir un futur compartit.”. Segons ha precisat el president Aragonès, aquest consens cal “que garanteixi la solidesa i l’impuls col·lectiu a polítiques que són indispensables i urgents”. Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha reclamat “fer-ho des de l’exigència, des de la constància, des de la fidelitat i la fermesa que ens va demostrar Joan Triadú a la llengua, al país i als valors democràtics”.

 

El president la Generalitat ha aprofitat l’homenatge al pedagog i escriptor per recordar que “és fonamental” que “el català sigui plenament accessible per a tothom en l’oferta cultural i d’entreteniment” i “continuï sent vehicular a les escoles i els espais de formació” per tal de convertir la llengua catalana en “una eina d’empoderament de ciutadans i ciutadanes que volem de ple dret i amb igualtat d’oportunitats”. En aquest sentit, ha subratllat la importància d’apropar el català a les persones migrades no només per a que la llegua perduri, sinó “com una contribució a la seva qualitat de vida”. “Si el català és una llengua que uneix, serà la llengua que obrirà totes les portes”, ha afegit.

El cap de l’Executiu ha recordat que el Goven està treballant en el Pacte Nacional per la Llengua, un pacte que “ha de protegir, incentivar i incrementar l’ús de la llengua catalana en tots els sectors”. En paraules del president Aragonès, “tenim el compromís de vetllar pel català i hi abocarem tots els recursos i totes les eines de què disposem” i “ho farem pel país, però també ho farem per donar continuïtat i sentit històric a la tasca de tots aquells que ens han precedit”.

L’Any Joan Triadú commemora el centenari del naixement de Joan Triadú i Font, mestre, pedagog, crític literari, escriptor, traductor, defensor de la llengua catalana i activista cultural. L’acte ha comptat amb la presència del Vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, i del conseller d'Educació, Josep González-Cambray.