#CarregaSalut (1)

La campanya #CarregaSalut vol sensibilitzar a les persones joves sobre la importància d'una alimentació saludable

query_builder   15 octubre 2021 15:21

event_note Nota de premsa

La campanya #CarregaSalut vol sensibilitzar a les persones joves sobre la importància d'una alimentació saludable

  • Joventut, Salut Pública, i la taula de referents de Salut Jove, han impulsat aquesta iniciativa per promoure uns bons hàbits alimentaris
  • Del 13 al 20 d’octubre es pot participar en el concurs #CarregaSalut a través dels comptes d’Instagram dels diferents serveis de joventut de la demarcació de Girona
#CarregaSalut (1)

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, 16 d’octubre, la Generalitat de Catalunya, a través de l’àrea de Joventut, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la taula de referents de Salut Jove, han engegat aquesta setmana la campanya conjunta #CarregaSalut a la demarcació de Girona.

Es tracta d’una campanya informativa i de sensibilització, principalment enfocada a les xarxes socials, que planteja la pregunta: “Sortiries de casa sense bateria?”. A través d’aquesta idea es vol conscienciar a les persones joves sobre la importància que el nostre cos es  “carregui” de salut a través d’un estil de vida a partir d’una alimentació saludable, vida activa i social, descansar adequadament, etc.

La campanya ofereix una sèrie d’informació i recomanacions sobre el que carrega la nostra bateria física i mental (alimentació basada en aliments d’origen vegetal, de temporada i proximitat, tenir una vida activa, descansar les hores necessàries, compartir el dia a dia amb qui ens fa sentir bé o cuidar el nostre cos), i que la descarrega (dormir poc, alimentació malsana, el sedentarisme, no desconnectar de les pantalles o no prestar atenció a les nostres emocions).

La campanya #CarregaSalut es du a terme a través de més d’una seixantena de canals d’Instagram dels diferents serveis de joventut de la demarcació de Girona.

Per animar a les persones joves a interactuar-hi s’ha plantejat un concurs adreçat a joves d’entre 12 i 30 anys. Per poder-hi participar s’ha de publicar una fotografia a Instagram on es vegin plats, aliments, o altres aspectes que ens carreguin la bateria d’una manera saludable; s’ha d’etiquetar el compte de l’oficina jove o servei de joventut de referència i fer servir l’etiqueta #CarregaSalut.

Entre els participants se sortejaran dues sortides amb caiac per a dues persones cada sortida  i dues rutes amb moto d’aigua per a dues persones en total. La campanya també es difondrà a Terres de l’Ebre, Tarragona i Lleida, i des dels canals de Joventut (@joventutcat)

 

Què és la taula de referents de Salut Jove?

La taula de referents de Salut Jove sorgeix com a producte d’una necessitat detectada entre diferents agents de joventut del territori de poder treballar conjuntament temes relacionats amb la salut de les persones joves. Fruit d’aquesta necessitat es crea una taula que engloba representants de cada comarca de la demarcació de Girona, i des d’ella es generen accions coordinades per treballar diferents aspectes relacionats amb la salut de les persones joves.

Per preparar i portar a terme la campanya #CarregaSalut els membres de la taula de referents de Salut Jove han rebut una formació específica i assessorament a través de professionals de dietètica i nutrició del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

 

7  

Imatges

#CarregaSalut (1)

#CarregaSalut (1) 150

#CarregaSalut (2)

#CarregaSalut (2) 286

#CarregaSalut (3)

#CarregaSalut (3) 219

#CarregaSalut (4)

#CarregaSalut (4) 180

#CarregaSalut (5)

#CarregaSalut (5) 361

#CarregaSalut (6)

#CarregaSalut (6) 193

#CarregaSalut (7)

#CarregaSalut (7) 264