Col·lapse de l'escullera, motivat per l'esvoranc produït per l'avinguda d'aigua al barranc de Sant Jaume

Territori inverteix 223.620 euros en la reparació del passeig marítim de les Cases d'Alcanar

query_builder   18 octubre 2021 14:50

event_note Nota de premsa

Territori inverteix 223.620 euros en la reparació del passeig marítim de les Cases d'Alcanar

  • El temporal del passat 1 de setembre va causar un esvoranc de tres metres de profunditat en el passeig, fruit de l’avinguda d’aigua pel barranc de Sant Jaume

  • Aquesta inversió se sumarà als 339.012 euros que el Departament també dedicarà a obres de reparació d’emergència a les carreteres TP-3318, TV-3316, TV-3321, T-331 i T-332, en els trams Ulldecona – Alcanar
Col·lapse de l'escullera, motivat per l'esvoranc produït per l'avinguda d'aigua al barranc de Sant Jaume
Col·lapse de l'escullera, motivat per l'esvoranc produït per l'avinguda d'aigua al barranc de Sant Jaume.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori iniciarà la setmana vinent la reparació d’un tram del passeig marítim de les Cases d’Alcanar, al municipi d’Alcanar, a la banda nord del port, per un total de 223.620 euros. El passeig va resultar molt malmès pel temporal de pluja del passat 1 de setembre, que va afectar especialment les comarques del Montsià i del Baix Ebre. La reparació d’aquest tram de passeig és, de fet, la primera actuació de la Generalitat a la zona després del temporal.

El barranc de Sant Jaume es troba canalitzat amb un calaix de formigó entre el carrer Isaac Peral i el passeig Marítim i les fortes pluges caigudes van superar la capacitat d’evacuació d’aquesta infraestructura de desguàs. L’escorrentia de l’aigua per la part urbanitzada d’aquest i pels carrers annexes va ocasionar un esvoranc en el tram de passeig marítim comprés entre la Plaça del Barranc i el carrer Churruca, d’uns 145 m2 de superfície i tres metres de profunditat aproximadament. La força de l’aigua va arrossegar tot el que va trobar al seu pas en aquest tram de passeig.

Per tal de recuperar l’accessibilitat a la part baixa del nucli i al port de les Cases d’Alcanar, l’empresa Ports de la Generalitat ha redactat un projecte que defineix i avalua les actuacions a realitzar.

Es proposa reblir l’esvoranc ocasionat pels aiguats, reposar l’escullera de protecció del calaix, així com l’estructura de formigó, els ferms i els paviments del tram del passeig marítim afectat, juntament amb els diferents serveis urbans existents.
Vista de l'esvoranc, on es distingeix el calaix del desguàs del barranc de Sant Jaume
Vista de l'esvoranc, on es distingeix el calaix del desguàs del barranc de Sant Jaume.

Els treballs permetran també la reposició de l’enjardinament, del mobiliari urbà i de la senyalització, de la xarxa de pluvials, de sanejament, l’enllumenat públic, la xarxa abastament aigua potable i la xarxa elèctrica. Les obres, que començaran la setmana del 25 d’octubre, tindran un termini d’execució previst d’un mes.

El Departament també impulsarà obres de reparació d’emergència a les carreteres TP-3318, TV-3316, TV-3321, T-331 i T-332, en els trams Ulldecona – Alcanar, per un total de 339.012 euros.

2  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 373

Imatge 2

Imatge 2 610

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 919