Els usuaris de les biblioteques públiques ja poden accedir, a través de l’eBiblioCAT, als continguts en línia de la plataforma Medici.tv. Aquesta plataforma permet visualitzar vídeos de música clàssica amb un catàleg d'aproximadament 3.000 obres, des del 1940 fins a l'actualitat. Les opcions estan relacionades amb la música barroca, clàssica, romàntica, jazz, moderna i contemporània. Hi ha disponibles diversos tipus de programes: òperes, concerts, ballets, arxius i documentals.
A més, Medici.tv emet centenars d'esdeveniments en directe a l'any, que després es poden reproduir. Han emès des de la Filharmònica de Berlín, la Filharmònica de Nova York, l’ Òpera de París i molts d’altres. Per accedir-hi només cal estar registrat a eBiblioCAT amb el carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya i cercar el recurs al carrusel o directament a https://biblioteca.ebiblio.cat/info/medicitv-musica-classica-en-linia-00592984
L’eBiblioCat és la plataforma que dona un servei de préstec de llibres electrònics, de revistes, de pel·lícules, descàrrega d’audiollibres i accés a documentals, música, a enciclopèdies, i a idiomes. Té més 100.000 títols en diferents formats i temàtiques, disponibles en català, castellà, francès, anglès, alemany, etc. El Departament de Cultura, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona col·laboren en aquest projecte impulsat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esports. Aquesta plataforma vol garantir la descàrrega, l'accés i la consulta legal de continguts digitals, que s'ofereix als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya.
Seminari sobre lectura digital en biblioteques públiques
Aquesta tarda, a les 17 h, té lloc el seminari sobre “Biblioteques públiques i lectura digital” a la Facultad d’Informació i Mitjans Audiovisuals, que està organitzat pel Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura de la Universitat de Barcelona i moderat per Maite Comalat, professora de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals.
Comptarà amb tres ponències que parlaran sobre diferents experiències sobre la lectura digital en les biblioteques públiques, entre elles la del director general de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura, Pep Vives, que presentarà “eBiblioCAT: experiència d’una plataforma pública de continguts digitals per als usuaris del Sistema de Lectura Pública de Catalunya”.
També hi participen Maurizio Vivarelli de la Università di Torino, amb “Biblioteche, lettura, intelligenza artificiale: il progetto di un nuovo modello di biblioteca pubblica”; i César Moreno Villanueva, de la Direcció d’Acció Cultural i Educativa de Biblioteques de Barcelona, amb “Clubs de lectura virtuals a Biblioteques de Barcelona”.