Desactivada l'Alerta del PLASEQCAT un cop normalitzada la situació a l'empresa TMA al Port de Barcelona

query_builder   22 octubre 2021 03:01

event_note Nota de premsa

Desactivada l'Alerta del PLASEQCAT un cop normalitzada la situació a l'empresa TMA al Port de Barcelona

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l'ALERTA del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) iniciada a les 20:52 hores per un accident a la indústria TMA al Moll d'inflamables del Port de Barcelona.

Segons ha informat el telèfon d’emergències 112 de Catalunya, a les 20:52 s'ha produït un accident a TMA Planta Marmol, dedicada a la gestió de residus. Durant les tasques d'empacament d'alguns d'aquests residus s'ha produït una fuita de clor que ha afectat l'interior del magatzem de l'empresa, generant fum. No s'ha produït afectació al exterior de l'empresa.

Bombers de Barcelona han estat treballant amb 13 dotacions. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès un dels treballadors, que ha resultat ferit lleu a causa de la inhalació de fums.

L'Ajuntament de Barcelona ha activat el seu Pla d’Actuació Municipal PAM per accidents químics en establiments industrials en alerta, el Port de Barcelona ha activat el seu Pla d’Autoprotecció (PAU) en alerta i l'empresa també ha activat el seu PAU, els quals ja han estat desactivats.