El president Aragonès, durant la seva intervenció

El president Aragonès agraeix la tasca dels cossos que han participat en l'extinció i la prevenció d'incendis aquest estiu

query_builder   25 octubre 2021 19:19

event_note Nota de premsa

El president Aragonès agraeix la tasca dels cossos que han participat en l'extinció i la prevenció d'incendis aquest estiu

  • El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller d’Interior, ha ofert una rebuda institucional a Bombers, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Agents Rurals, SEM i ADF
  • Pere Aragonès ha remarcat la voluntat del Govern de “continuar reforçant els recursos humans i materials per afrontar les emergències en el proper estiu amb moltes més eines”
  • El conseller Elena ha dit que es convocaran 250 places de Bombers i 100 més del Cos d’Agents Rurals
El president, acompanyat del conseller, en un moment de l'acte. Autor: Paco J. Muñoz
El president, acompanyat del conseller, en un moment de l'acte. Autor: Paco J. Muñoz

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reconegut i agraït “la tasca impecable” de tots els cossos que han participat tant en l’extinció dels incendis de principis d’estiu com en la prevenció per la resta de la campanya. Una tasca, ha dit, que “ha permès superar una de les temporades que tots els indicadors deien que seria de més complexitat”. “S’ha superat gracies a la professionalitat, a la planificació i a l’actuació coordinada”, ha assegurat.

El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha ofert una rebuda institucional a representants dels cossos de Bombers, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, SEM i ADF. “Avui és un dia per fer agraïments i per adquirir compromisos davant d’un canvi climàtic que ens continuarà portant a situacions de molta dificultat”, ha dit Pere Aragonès, que ha destacat que “de cara l’any que ve incrementarem el nombre de bombers i agents rurals”, per tal de “reforçar tots els cossos, com fa uns dies vam fer amb el de Mossos d’Esquadra, per tenir un teixit potent de servidors públics”.

El president ha subratllat que, “com a Govern, tenim clar que hem de continuar amb el reforçament dels recursos que tenim al nostre abast i que han de permetre que puguem afrontar les emergències el proper estiu amb moltes més eines”. I ha afegit que “les decisions que haurem de prendre en relació al pressupost seguiran anant en la línia de reforçar totes les eines que tenim a l’abast per cuidar el territori i minimitzar els riscos d’incendis”.

En aquesta mateixa línia, el conseller d’Interior ha explicat que “ara ens correspon seguir posant mitjans i recursos, des de tornar a convocar 250 places de Bombers i 100 més del Cos d’Agents Rurals, a la contractació de 860 nous mossos l’any vinent, reforçant els equips de Protecció Civil i donant suport als que esteu al servei d’aquesta feina tan difícil”.

Joan Ignasi Elena també ha expressat el seu agraïment als servidors públics per la seva feina “en una de les campanyes més dures dels darrers 20 anys”, que ha estat possible “també gràcies a l’esforç de la ciutadania que ha pres consciència a través de la pedagogia i la comunicació que s’ha fet per part de tots vosaltres, que vau demostrar coneixement, intel·ligència, servei públic i esperit de sacrifici”. El conseller ha fet extensiu l’agraïment al president Aragonès per aquesta rebuda als cossos de seguretat i emergències que han participat en la campanya forestal 2021. 

El titular d’Interior ha fet un últim reconeixement a la ciutadania “que ha donat una resposta extraordinària amb un comportament exemplar”, i ha tancat la seva intervenció lamentant la pèrdua d’un bomber de la Generalitat.

Per la seva banda, el cap del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, l’inspector David Borrell, ha destacat la determinació en el tancament de massissos i la contundència del dispositiu d’extinció i ha agraït especialment a la societat que seguís les restriccions preventives de forma exemplar, fets que ens han permès superar, com a país, el pitjor episodi de risc d’incendi en 20 anys.

L’inspector David Borrell ha afirmat que cal continuar treballant en la mateixa línia, amb la màxima contundència operativa i coordinació entre cossos, comptant amb la valuosa i necessària col·laboració de la ciutadania i entomant els reptes de seguretat que la nova generació d’incendis exigeix.

1  

Imatges

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 3488