Santa Úrsula sense limitacions

Acaben les restriccions que afectaven l'activitat castellera

query_builder   2 novembre 2021 13:56

event_note Nota de premsa

Santa Úrsula sense limitacions

Acaben les restriccions que afectaven l'activitat castellera

Santa Úrsula sense limitacions

El món casteller ha celebrat l’aixecament de restriccions com la que limitava a un màxim de 160 castellers les actuacions i assajos. D’aquesta manera, per exemple, la diada de Santa Úrsula es va poder fer ja amb tots els components de les dues colles vallenques i sense separació amb el públic. A la cita de la plaça del Blat van assistir-hi la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès, que van poder seguir des del balcó de l’Ajuntament de Valls les construccions de la Vella i la Joves.

També desapareix l’obligatorietat de presentar el certificat de vacunació o una PCR negativa en les darreres 48 hores per poder participar en les actuacions i assajos, tot i que algunes colles continuen recomanant-los. També es permet ja la interacció entre els castellers de les colles que actuïn en una mateixa plaça.

Pel que fa al públic desapareixen les cadires i els límits dels aforaments, i les actuacions ja es poden seguir a peu dret, sense necessitat d’una reserva prèvia. Sí que es manté l’ús obligatori de la mascareta.

Amb tot, en un exercici de responsabilitat, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) recomana anar als assajos només si es té la pauta completa de vacunació o un resultat negatiu en un test d’antígens en les últimes 24 hores; que no hi vagin els que no es trobin bé o presentin simptomatologia que es pugui associar amb la covid, prioritzar les mascaretes FFP2 i incrementar la neteja de mans amb solucions alcohòliques.

Precisament el president de la Generalitat de Catalunya va venir a Tarragona el 12 d’octubre per reunir-se amb representants de les quatre colles castelleres de la ciutat per felicitar-los per la represa de l’activitat castellera. La trobada va tenir lloc al Jardí de Casa Canals.