Detinguts a Barcelona 37 lladres per diversos robatoris violents durant el pont de Tots Sants

query_builder   2 novembre 2021 13:54

event_note Nota de premsa

Detinguts a Barcelona 37 lladres per diversos robatoris violents durant el pont de Tots Sants

· Durant la nit de la Castanyada, els mossos van detenir 26 persones per robatoris a la capital catalana. En una mateixa actuació, 11 persones van quedar detingudes per un robatori violent grupal al districte de Sant Martí

· En un dels casos, els agents van detenir una dona que després de cometre un robatori d’una cadena d’or se la va empassar

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana  Barcelona han detingut durant els tres dies del pont de Tots Sants 37 persones relacionades amb diversos robatoris violents ocorreguts a diferents punts de la ciutat de Barcelona. El Pla d’acció Tremall en l’àmbit de la lluita contra la multireincidència ha permès actuar de manera ràpida en la detecció i detenció dels autors del fets que de manera reiterada actuen a la ciutat. 

El dissabte 30 d’octubre els mossos van detenir sis persones relacionades amb diversos fets contra el patrimoni. En un dels casos a l’Eixample, la matinada de divendres a dissabte, un home va robar violentament una ampolla d’alcohol a un grup de joves que es trobaven a Plaça Catalunya causant lesions a una de les víctimes. L’home –que acumula quatre detencions- va ser detingut poc després.

Al districte de Sant Martí, també de matinada, es va detenir un home que es va apropar a un altre per demanar-li tabac i que de sobte li va fer una forta estrebada a la cadena d’or que portava al coll. La víctima i un acompanyant el van seguir i el van poder retenir fins l’arribada de la patrulla al barri del Poblenou. 

A un altre punt de la ciutat, al districte de Ciutat Vella, els agents van detenir tres homes que van identificar prèviament i en el seu escorcoll van detectar un telèfon d’alta gamma que constava com a sostret. També van detectar amagats en els mitjons d’un dels detinguts un targeter d’una dona que va manifestar ser víctima d’un robatori violent a l’estació de metro de Sagrada Família.

A Nou Barris, els mossos van detenir a primera hora de la tarda un lladre que havia sostret un telèfon mòbil a una víctima fent-li una estrebada quan accedia al metro de Maragall. Gràcies a la col·laboració ciutadana, es va poder retenir l’autor, detenir-lo i retornar-li el telèfon a la víctima. Entre els tres detinguts acumulen 12 antecedents policials.

Cinc detinguts multireincidents durant la nit de dissabte a diumenge
La nit del dissabte es van detenir cinc persones per diversos robatoris violents a la ciutat de Barcelona. En un dels casos, al districte de Sant Martí, dos homes van agredir violentament un altre per robar-li les seves pertinences. Es dona la circumstància que una patrulla policial va ser testimoni dels fets i va actuar ràpidament. A més, un dels autors va agredir un dels agents. Entre els dos detinguts acumulen 16 detencions per fets similars.

A Ciutat Vella, es va detenir un home com a presumpte autor d’un robatori violent. Curiosament, el seu modus operandi consistia en apropar-se a un grup de diverses persones i demanar-los una cigarreta per sobtadament arrancar una cadena d’or a un dels integrants del grup. La víctima va reaccionar ràpidament i retenir l’home fins l’arribada de la policia. L’autor compta amb més d’una vintena d’antecedents.

Per altra banda, en una actuació al mateix districte i en un establiment d’oci nocturn del Front Marítim, es va produir una baralla entre dues persones que va desembocar amb la sostracció d’una cadena d’or. Es dona la circumstància que la detinguda es va empassar l’objecte sostret.

11 detinguts menors d’edat per un robatori violent grupal durant la nit de la Castanyada
Durant la nit de la Castanyada els mossos van detenir 26 persones relacionades per delictes de patrimoni. L’actuació més destacada es situa pels volts de les 01:45 hores, al districte de Sant Martí, quan els agents van detectar un grup d’onze joves menors d’edat, deu nois i una noia, que creuaven corrents l’Avinguda del Bogatell. Amb la col·laboració de Guàrdia Urbana de Barcelona, els van aturar i identificar. Paral·lelament, els mossos van contactar un altre grup de joves, majors d’edat, que van manifestar ser víctimes de robatori de les seves pertinences amb agressions físiques i llançaments d’ampolles, a més de patir l’exhibició d’armes blanques i amenaces per part de les persones identificades i que posteriorment van quedar detingudes. 

En una altra actuació al districte de Sant Martí sobre les 07:00 hores, els mossos van detenir tres homes que van agredir diverses persones i els van robar l’efectiu que portaven a sobre al metro de Ciutadella. Actuaven exhibint una arma blanca i acumulen sis detencions entre tots tres.

A Ciutat Vella, dues persones que anaven en bicicleta pel carrer Ginebra van ser víctimes d’un robatori violent després que dues persones es posessin al davant per impedir que poguessin marxar mentre que dos més han intentat sostreure’ls la bossa de mà. Al no aconseguir-ho, van donar un cop a una de les víctimes amb una ampolla d’òxid nitrós. Agents de paisà van detenir tres dels autors, un d’ells acumula deu detencions durant 2021. 

També al districte de Ciutat Vella, es van detenir tres joves per un robatori d’un rellotge d’alta gamma valorat en 40.000 euros al carrer Sant Pau. La identificació dels autors va ser possible gràcies a la col·laboració de la víctima.


Àrea de Comunicació
Barcelona, 02 de novembre de 2021