FGC

Ferrocarrils finalitza la construcció del nou aparcament de Port Ainé, que està ja a punt per a la temporada d'hivern

query_builder   3 novembre 2021 10:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils finalitza la construcció del nou aparcament de Port Ainé, que està ja a punt per a la temporada d'hivern

  • Amb aquesta actuació FGC amplia en 290 places la capacitat d’aparcament a l’estació pallaresa i assegura un accés respectuós amb el medi natural
  • Els treballs s’ha realitzat utilitzant tècniques de bioenginyeria i amb mesures d’integració paisatgística i de protecció de l’entorn
FGC
Imatge del nou aparcament de Port Ainé.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat la construcció del nou aparcament que donarà servei, ja a partir d’aquesta temporada d’hivern, a l’estació d’esquí i de muntanya de Port Ainé, al municipi de Rialp. L’espai, de 9.000 metres quadrats, té una capacitat per a 290 vehicles. El projecte s’ha realitzat utilitzant tècniques de bioenginyeria per tal de respectar al màxim l’entorn i assegurar la integració paisatgística de l’actuació.

Amb aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 935.000 euros, Ferrocarrils amplia la capacitat d’aparcament a l’estació pallaresa, que ja compta amb altres zones d’aparcament (350 places a l’estació intermèdia i 606, a l’estació superior), i assegura un accés a l’estació respectuós amb el medi natural.

L’aparcament s’ha construït al peu de l’estació de Port Ainé, al costat nord. Té un vial d’accés de doble sentit de circulació de 8 metres d’amplada a través del qual s’accedeix a la plataforma d’estacionament, que té un únic sentit de gir i dos nivells, respectant el pendent de la muntanya. A la part central s’ha preservat una illa amb terreny natural d’arbres que els separa.

FGC
Detall del mur de contenció realitzat utilitzant tècniques de bioenginyeria.

L’obra s’ha realitzat utilitzant tècniques de bioenginyeria allà on ha estat possible. Així, els murs de contenció de l’illa central de l’aparcament s’han construït aprofitant els troncs dels mateixos arbres de la zona. I també s’han inclòs mesures ambientals compensatòries, com l’estabilització dels meandres del barranc de Port Ainé utilitzant escullera i l’estabilització i hidrosembra dels talussos de l’aparcament situat a la dreta de l’hotel de l’estació de Port Ainé.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 9746

Foto 2

Foto 2 434

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 591