CME

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona 17 lladres violents durant les nits d'aquest cap de setmana

query_builder   8 novembre 2021 15:57

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona 17 lladres violents durant les nits d'aquest cap de setmana

. Les detencions van tenir lloc en el marc de les festes al barri del Clot, quan diversos grups de persones van aprofitar la gran quantitat de gent per cometre els robatoris

 

. Els agents també van detenir un home per un presumpte delicte d’abusos sexuals a una noia a qui va fer tocaments a les seves parts íntimes

 

. La ràpida actuació dels agents d’ordre públic i de paisà va permetre detectar els lladres que actuaven amb violència i originant baralles per sostreure les pertinences de les víctimes

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra han detingut durant les nits d’aquest cap de setmana un total de 17 persones relacionades amb robatoris violents i furts comesos en el marc de les festes del barri del Clot. Els detinguts aprofitaven la gran aglomeració de persones que hi havia concentrades al carrer per cometre els fets, sovint amb violència, i sostreure les pertinences dels afectats.

 

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, van desplegar aquest cap de setmana un dispositiu de seguretat per mantenir l’ordre públic i la seguretat ciutadana en diferents zones de la ciutat on es podia preveure aglomeracions de persones, com a ara al centre de la ciutat, al front marítim o al barri del Clot (coincidint amb les festes). 

 

La matinada de divendres a dissabte, en el marc d’aquest operatiu policial, els efectius policials van detectar persones que actuaven en grup per cometre furts o robatoris violents. Amb agents d’ordre públic i de paisà van localitzar-los i identificar-los. En una d’aquestes actuacions policials, els agents van detenir onze persones que havien actuat en grup per sostreure la bossa de mà d’una altra que estava en un concert al barri del Clot.

 

Els detinguts van iniciar una baralla amb l’afectat i van aprofitar el moment de descontrol per sostreure-li la seva bossa de mà. La víctima, conjuntament amb una amiga, va alertar als efectius policials que estaven fent tasques de vigilància en aquesta zona. Amb la descripció dels presumptes autors dels fets, els agents van iniciar una recerca fins a localitzar les onze persones, de les quals 8 eren menors d’edat. Els tres detinguts majors d’edat tenen 18 anys i són de nacionalitat espanyola, russa i romanesa.

 

D’altra banda, la mateixa matinada agents de paisà van ser requerits per una noia que els va assenyalar un home que li acabava de fer uns tocaments. Els agents van identificar-lo i el van detenir per un delicte d’abusos sexuals.

 

La matinada de dissabte a diumenge, els agents que van activar novament un dispositiu de prevenció i seguretat ciutadana al barri del Clot van detenir sis persones per presumptament cometre robatoris violents. Els agents van identificar fins a una vintena de persones que podrien estar implicades amb fets denunciats i van acabar detenint 6 persones per robatori amb Violència i/o Intimidació.

 

Els detinguts utilitzaven el mateix modus operandi per actuar. Envoltaven les víctimes per intimidar-les i fent ús d’una violència gratuïta amb l’objectiu d’espantar-les, els robaven i s’enduien les seves pertinences. Els autors dels fets actuaven amb caputxes per no ser identificats tot i que gràcies a la col·laboració ciutadana se’ls va poder identificar i relacionar amb els fets denunciats i investigats.

 

Àrea de Comunicació
Barcelona, 8 de novembre de 2021