.

El Govern obre demà el tràmit per demanar la 3a línia d'ajuts a la solvència empresarial

query_builder   11 novembre 2021 18:53

event_note Nota de premsa

El Govern obre demà el tràmit per demanar la 3a línia d'ajuts a la solvència empresarial

.
  • Des de demà divendres i fins el 19 de novembre, autònoms i empreses poden sol·licitar aquests ajuts mitjançant inscripció prèvia telemàtica al Canal Empresa
  • Aquesta nova convocatòria amplia l’àmbit temporal cobert pels ajuts fins el 30 de setembre de 2021 i també la tipologia de costos subvencionables
  • Els requisits i el procediment per demanar l’ajut són els mateixos que en les anteriors convocatòries. Igualment, en la concessió dels ajuts no es tindrà en compte l’ordre cronològic de presentació, valorant-se amb els mateixos criteris totes les sol·licituds presentades dins de termini
  • Els imports també es mantenen: els autònoms que tributin per estimació objectiva de l’IRPF (sistema de mòduls) rebran fins a 3.000€. La resta de sol·licitants rebran entre 4.000 i 200.000€

Demà divendres 12 de novembre, a les 9 hores, s'obre el formulari d'inscripció prèvia per acollir-se a la nova línia d’ajuts extraordinaris directes per a la solvència empresarial, adreçada a autònoms i empreses. Es tracta de la tercera convocatòria d’aquests ajuts que posa en marxa la Generalitat per mitjà del Departament d’Empresa i Treball, amb el romanent dels 993 milions d’euros destinats a Catalunya pel Reial Decret Llei 5/2021, de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial.

Amb aquesta nova convocatòria, el Govern de la Generalitat materialitza la seva voluntat, compartida amb tots els agents del Consell de Diàleg Social, d’esgotar la totalitat dels fons disponibles i repartir-los entre el major nombre d’empreses i autònoms. Per complir amb aquest objectiu, s’amplia l’àmbit temporal cobert pels ajuts fins el 30 de setembre de 2021 i s’amplia també la tipologia de costos subvencionables.

Procediment i requisits: línia oberta als sol·licitants de les anteriors convocatòries

Com en les anteriors convocatòries, el procediment per demanar els ajuts serà  mitjançant inscripció prèvia telemàtica al Canal Empresa, un tràmit que estarà obert des de demà i fins al 19 de novembre, sense que es requereixi cap altre tràmit posterior.

Aquesta tercera convocatòria, s’adreça a autònoms i empreses que compleixin els requisits. En el cas d’haver-se presentat en convocatòries anteriors, el deute ha de ser complementari al ja declarat anteriorment.

En la concessió dels ajuts no es tindrà en compte l’ordre cronològic de la presentació de les sol·licituds, de manera que es valoraran amb els mateixos criteris totes les sol·licituds presentades dins del termini i que compleixin els requisits.

Els imports seran els mateixos que a les convocatòries prèvies: els autònoms que tributin per estimació objectiva de l’IRPF (sistema de mòduls) rebran fins a 3.000 euros, i la resta de sol·licitants rebran entre 4.000 i 200.000 euros.

Ampliació del termini dels deutes i del tipus de despeses subvencionables i agilització del pagament

Com a principals novetats, la nova línia amplia l’àmbit temporal dels ajuts en quatre mesos; del 31 de maig de 2021 previst en les anteriors convocatòries, al 30 de setembre de 2021.

Així mateix, s’estén la finalitat conceptual d’aquests ajuts, obrint el ventall de potencials beneficiaris. En concret, s’amplien els costos subvencionables, de manera que es podrà demanar l’ajut per satisfer el deute i pagar a proveïdors i altres creditors, financers o no financers, i també per compensar costos fixos (incloent lloguers, i subministraments entre d’altres) generats entre l'1 de març de 2020 i el 30 de setembre de 2021 procedents de contractes anteriors al 13 de març de 2021, i que no s’hagin imputat en les anteriors convocatòries.

L'ordre incorpora també la possibilitat de satisfer els deutes amb els creditors des del moment en que es fa efectiva la inscripció prèvia si es reuneixen tots els requisits.

Entre les dues anteriors convocatòries, s’han atorgat ajuts a 25.011 empreses i autònoms, per un import de 605 milions d’euros. Amb aquesta nova convocatòria, es confia en esgotar el romanent i arribar als 50.000 beneficiaris.

Mes a info a  l’ordre  ECO 209/2021

Segueix-nos a les xarxes

______________________________________________________

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined