FGC

Ferrocarrils s'adhereix a la Declaració de Glasglow per accelerar l'acció climàtica en l'àmbit del turisme

query_builder   12 novembre 2021 15:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils s'adhereix a la Declaració de Glasglow per accelerar l'acció climàtica en l'àmbit del turisme

  • L’adhesió al manifest implica el compromís per reduir a la meitat les emissions derivades del sector del turisme de cara al 2030 així com aconseguir l’objectiu de zero emissions netes abans del 2050
FGC
Ferrocarrils gestiona 12 destinacions turístiques repartides pel país.


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s’ha adherit, en el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26), a la Declaració de Glasgow sobre l’acció climàtica en el turisme. L’adhesió al manifest implica assegurar accions i compromisos que permetin reduir a la meitat les emissions derivades del sector de cara al 2030 així com aconseguir l’objectiu de zero emissions netes abans del 2050, un compromís que FGC vol assolir ja al 2030.

Així, aquesta declaració pretén guiar i alinear els diferents actors del sector del turisme per tal d’aconseguir una acció climàtica efectiva, incloent governs i agències institucionals, donadors i institucions financeres, organismes internacionals, societat civil, sector privat i l’acadèmic.

Com a signant del manifest, Ferrocarrils es compromet a adaptar els seus plans d’acció climàtica als objectius de la Declaració de Glasgow, informant públicament de les mesures adoptades i dels progressos aconseguits, en base a cinc eixos d’actuació: la medició de les emissions, la descarbonització del turisme, la regeneració dels ecosistemes, la col·laboració amb la resta d’agents implicats i el finançament dels objectius fixats. 

La presidenta d’FGC, Marta Subirà, ha anunciat l’adhesió durant la presentació de les novetats de la temporada d’hivern 2021-2022 a les destinacions turístiques de Ferrocarrils. Subirà ha destacat que “el turisme és una part molt important de la nostra activitat i com a gestors de 12 destinacions turístiques repartides pel país, des d’estacions de muntanya a trens turístics, sempre ens sumarem a iniciatives com aquestes, iniciatives que ens permetin transformar el turisme i contribuir de manera efectiva a reduir l’impacte que té el canvi climàtic, la contaminació i la pèrdua de biodiversitat en les activitats turístiques”.

En aquest sentit, com a empresa compromesa en la lluita contra el canvi climàtic, ja fa temps que la companyia treballa en la mitigació d’aquestes efectes. Des de fa tres anys, compta amb l’Agenda d’Acció Climàtica 2030, amb la qual incorpora la sostenibilitat ambiental com un valor estratègic per a l’empresa, la societat i l’entorn. Una de les principals accions de l’agenda és la reducció de la petjada de carboni per contribuir a una societat més neta. I en aquest sentit, l’ha reduït en un 61% des de 2018.

D’altra banda, FGC també està alineada amb els objectius de l’Acord de París (COP21), els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, i el Pla per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya.

També participa en el Programa d’acords voluntaris, en els Compromisos d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, i en les iniciatives Business Ambition for 1.5 C, Net Zero Commitment i Science Based Targets inititive.

En aquest enllaç es pot llegir el text complet de la Declaració de Glasgow sobre l’acció climàtica en el turisme.  

1  

Imatges

Foto

Foto 431

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 412