Mireia Comas

Del 18 de novembre al 9 de gener

"Topografia de la ira": El Festival Clàssics, al Jardí del Palau Robert

query_builder   16 novembre 2021 09:46

event_note Nota de premsa

Del 18 de novembre al 9 de gener

"Topografia de la ira": El Festival Clàssics, al Jardí del Palau Robert

Inauguració el dia 18 de novembre a les 12:30h, amb les intervencions de Sara Balsells, comissària, Sira Abenoza, directora de la Casa dels Clàssics i del Festival, Jofre Llombart, secretari de Difusió i Ignasi Genovès, director general de Difusió. Comptarem amb una representació dels i les fotògrafs participants.
Confirmació d'assistència per part dels mitjans: Sílvia Sanjosé (ssanjose@som.cat, tel. 662 353 049) i / o Martí Porter (mporter@gencat.cat, tel. 637 948 341)
Mireia Comas

Topografia de la Ira, la nova proposta expositiva del Palau Robert, és una de les moltes activitats i accions que ofereix la tercera edició de Clàssics, el Festival d’arts contemporànies i pensament que organitza la Casa dels Clàssics – Col·lecció Bernat Metge. Compta amb la col·laboració de la Secretaria de Difusió de la Generalitat de Catalunya, i n’és comissària la fotoperiodista Sandra Balsells, prou coneguda per la seva feina ingent als Balcans, a Palestina, a Mèxic o a Romania entre molts altres indrets d’arreu del món.

Topografia de la ira proposa posar en relació textos clàssics que parlen sobre la ira amb imatges contemporànies de revoltes i esclats d’ira d’arreu del món. La idea és contraposar fragments clàssics i de fa segles amb l’encarnació actual de la ira per representar la seva vigència i la seva immortalitat com a emoció humana i a la vegada la necessitat de saber gestionar-la.

De vegades l’ira se’ns inocula i ens envaeix, com si fos una marea, de manera imperceptible, fins que ja n’estem plens. D’altres ens esclata dins i, com un vòmit, l’expulsem cap a fora. En alguna ocasió, se’ns contagia o s’encén en veure a qui estimem patir injustament. La ira és una passió que ens travessa amb una força tal com cap altra passió n’és capaç. Ens desborda, ens desfigura, ens configura. És la primera paraula de la nostra literatura i és la bèstia que assalta avui els carrers: de Caracas a Barcelona, de Sudàfrica a Ucraïna. Amb aquesta exposició li mostrem el nostre respecte. Ens encarem amb el mirall d’un sentiment que ha recorregut la història de la literatura i de la nostra vida.

Amb fotografies de: Laia Abril / Bernat Armangué / Mireia Comas / Adriana Domínguez / Wayra Ficapal, Raül Gallego Abellán / Ricard García Vilanova / Joan Giralt / Amador Guallar / Samuel Nacar / Gemma Parellada / Marta Pérez / Lurdes R. Basolí / David Ramos / Alfons Rodríguez / Mireia Rodríguez / Guillem Sartorio / Lourdes Segade / Clara Soto / Guillem Trius