Imatge 1

Els Mossos desmantellen una organització criminal de producció massiva de marihuana a Llinars del Vallès i detenen quatre policies locals que els donaven protecció

query_builder   12 novembre 2021 16:10

event_note Nota de premsa

Els Mossos desmantellen una organització criminal de producció massiva de marihuana a Llinars del Vallès i detenen quatre policies locals que els donaven protecció

  • La investigació, que es va engegar fa més d’un any, ha finalitzat amb una quinzena de detinguts, 32 entrades i escorcoll en naus i domicilis, més de 100.00 euros intervinguts i centenars de plantes de marihuana comissades
  •  La resta de detinguts tenien antecedents per cultiu massiu de marihuana o pertanyien a organitzacions criminals de caràcter internacional, dedicades al cultiu d’aquesta droga

Agents de la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Nord van detenir el 26 d’octubre quinze persones, quatre de les quals agents de la Policia Local de Llinars del Vallès, per delictes contra la salut publica, de suborn, de revelació de secrets, omissió del deure de perseguir delictes, de defraudació de fluid elèctric, de prevaricació administrativa, de robatori amb força, de tortures, de falsedat documental, detenció il·legal i pertinença a organització criminal.

Arran d’unes informacions, relacionades amb un policia local de la localitat de Llinars del Vallès el 2019, els Mossos van obrir una investigació sobre l’activitat d’una presumpta organització criminal que traficava amb marihuana i van establir diverses línies de treball.

En aquest sentit, els indicis que els investigadors van anar recollint van acabar corroborant que un agent de la policia local de Llinars del Vallès establia relacions amb diverses persones relacionades amb organitzacions criminals dedicades al cultiu de marihuana i se l’ubicava en naus industrials on presumptament podrien haver-hi plantacions interiors de marihuana.

Fruit de la feina dels investigadors també es van obtenir dades que altres policies locals podien estar relacionats en activitats de recerca i control de naus on s’hi cultivava marihuana.

Amb aquesta informació treballada, es va fer càrrec de la tutela judicial el Jutjat d’Instrucció 4 de Granollers que va liderar la instrucció.

En aquesta investigació, es van obrir diverses línies de treball a l’entorn de diverses persones relacionades amb el cultiu de marihuana i que podien estar protegides per alguns agents de la Policia Local de Llinars del Vallès. De totes les gestions practicades els Mossos van poder identificar les persones que conformaven l’organització criminal, es van poder ubicar les naus industrials i els domicilis dels investigats, la majoria al terme municipal de Llinars del Vallès i a la ciutat de Barcelona. A una de les naus ubicades al polígon de Can Prat de la localitat, els investigadors hi van ubicar l’epicentre de l’activitat de l’organització.

Un cop obtinguts tots els indicis que acreditaven l’activitat delictiva d’aquest grup, així com les persones que l’integraven, el 26 d’octubre es van fer un total de 32 entrades i escorcolls en diferents municipis del Vallès, Barcelona, Piera, Corbera de Llobregat i Riells i Viabrea. Es van arrestar quinze persones, quatre de les quals policies locals i es van intervenir més de 100.000 euros provinents del tràfic de marihuana i centenars de plantes van ser comissades.

Els detinguts van passar a disposició judicial i nou dels quinze van ingressar a presó, mentre que la resta van quedar en llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta per poder determinar la presumpta participació de més persones en la trama.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 12 de novembre de 2021

4  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 1251

Imatge 2

Imatge 2 914

Imatge 3

Imatge 3 1361

Imatge 4

Imatge 4 864