Jornada de Qualitat

Més de 1.100 professionals participen a la XIX Jornada de Qualitat a l'Ensenyament

query_builder   11 novembre 2021 13:30

event_note Nota de premsa

Més de 1.100 professionals participen a la XIX Jornada de Qualitat a l'Ensenyament

  • Aquesta jornada s’emmarca en el Programa de qualitat i millora contínua, que té com a objectiu oferir suport als centres educatius de Catalunya per desplegar sistemes de gestió de la qualitat
Jornada de Qualitat

Més de 1.100 professionals, entre els qual hi ha directors i directores de centres, coordinadors i coordinadores de qualitat, docents i membres de la inspecció, han participat a la XIX Jornada de Qualitat a l’Ensenyament, que en aquesta edició ha volgut posar el focus en la importància que té la gestió de la informació i el coneixement en els centres educatius. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha dut a terme la cloenda de la jornada, que s’ha realitzat en línia, com ja es va fer en la darrera edició.

 

Aquesta jornada s’emmarca en el Programa de qualitat i millora contínua (PQiMC), que té com a objectiu oferir suport als centres educatius de Catalunya per tal de desplegar sistemes de gestió de la qualitat. El PQiMC treballa amb 199 centres de diferents tipologies i etapes educatives. En aquests moments 143 centres disposen de la certificació d’assegurament de la qualitat, dels quals, 27 estan acreditats, a més, amb sistemes de gestió d’excel·lència.

 

Pel que fa a aquest curs, fruit del treball amb altres normes ISO, hi ha 6 centres certificats en la lSO 45001, de Seguretat i Salut en el Treball i 7 centres certificats en Sistemes de Gestió Ambiental, amb la ISO 14001.

 

El Programa de qualitat i millora contínua (PQiMC)

 

L’objectiu del Departament d'Educació, a través de la jornada i del Programa de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC), és doncs afavorir la implementació de millores en la gestió, eficaces i eficients, que ajudin els centres a l’obtenció de resultats excel·lents en tots els seus processos, especialment els d’ensenyament i aprenentatge.

 

El Programa de qualitat i millora contínua (PQiMC) es proposa el repte de la recerca contínua de reconeguts models de gestió internacionals, per configurar un model propi innovador que asseguri que les nostres escoles disposen de referents de gestió per assolir els objectius proposats pels diferents projectes educatius. El PQiMC ofereix, doncs, un conjunt d’accions orientades a guiar, formar, reflexionar i implementar sistemes de gestió efectius als centres del Projecte.

 

El desenvolupament del PQiMC es fonamenta en el treball a través de xarxes de centres, organitzades per nivells de desenvolupament del seu sistema de gestió, acompanyats per un coordinador o coordinadora, treballant en equip, compartint aprenentatges i afavorint l'intercanvi d'experiències entre els centres que en formen part.

 

11 de novembre de 2021