CME

Els Mossos d'Esquadra detenen 12 joves per un robatori violent a tres menors a Barcelona

query_builder   16 novembre 2021 08:35

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen 12 joves per un robatori violent a tres menors a Barcelona

· Van agredir i robar les pertinences a les víctimes amb molta agressivitat en un carrer del Poblenou diumenge de matinada

 

· Set dels detinguts són menors i els altres cinc tenen entre 18 i 20 anys. També va participar en els fets una menor inimputable

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra van detenir diumenge, 14 de novembre, 12 joves, nou homes i tres dones, com a presumptes autors d’un robatori violent i lesions a tres menors al barri del Poblenou de Barcelona. Set dels detinguts són menors i els altres cinc tenen entre 18 i 20 anys i nacionalitat espanyola i russa. Un dels detinguts major d’edat, amb un antecedent per furt, i un altre, amb tres antecedents per robatoris violents. També va participar en els fets una menor inimputable.

 

El diumenge a les tres de la matinada els Mossos d’Esquadra van ser requerits per un robatori violent al carrer de Badajoz, al barri del Poblenou. Una patrulla de paisà va anar al lloc dels fets i va contactar amb les víctimes que els van explicar que estaven asseguts al carrer quan un grup de joves que no coneixien de res els van increpar sense cap motiu i un d’ells va donar una puntada de peu al cap d’una de les víctimes i li van robar el mòbil.

 

Un amic de la noia colpejada els va recriminar l’agressió i diversos nois el van llançar al terra i li van donar cops de puny, de peu i un cop al cap amb una ampolla, moment en el qual li van sostreure la cartera. L’altre amic de les víctimes va intentar impedir les agressions i també li van robar la motxilla. A més, un dels agressors va exhibir una arma blanca. Les víctimes van indicar als agents la descripció dels autors i per on havien fugit, i els mossos van activar altres patrulles per trobar-los.

 

Entre patrulles uniformades i de paisà van trobar altres testimonis que s’havien creuat amb els agressors, els quals es van anar separant en diferents grups fins que els mossos els van aconseguir localitzar i detenir. Una de les autores va llençar el mòbil sostret mentre era detinguda i altres van ser arrestats mentre miraven pels voltants com els mossos localitzaven els seus companys. A un dels nois se li va trobar una defensa extensible i a una noia un mòbil del qual no va poder justificar la procedència.

 

A més, les víctimes, que tenien diverses ferides al cos, es van apropar al lloc de les detencions i van reconèixer els autors de les agressions i robatoris i també les pertinences que els havien robat. Amb totes aquestes evidències els mossos van detenir els 12 joves pels delictes de robatori violent i lesions. A banda dels detinguts, els agents van localitzar una menor inimputable relacionada amb els fets que va ser entregada als seus pares. 

 

 

 

 

 

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 16 de novembre de 2021