La Conselleria i el Ministeri de Drets Socials es reuneixen per treballar en la reducció de les llistes d'espera de la dependència

query_builder   16 novembre 2021 19:30

event_note Nota de premsa

La Conselleria i el Ministeri de Drets Socials es reuneixen per treballar en la reducció de les llistes d'espera de la dependència

Reunió de la consellera Violant Cervera amb el Secretari d'Estat de Drets Socials

 

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, s’ha reunit aquest matí amb el Secretari d’Estat de Drets Socials, Ignacio Álvarez, per tractar alguns dels temes que afecten la conselleria i que són “reptes primordials per garantir una millora en l’atenció a les persones”. Les dues administracions estan compromeses en treballar conjuntament per tal de reduir les llistes d’espera de la dependència i s’han emplaçat a intensificar les reunions tècniques, que se celebraran periòdicament.

En aquest sentit, tant des del Departament com des del Ministeri de Drets Socials, s’ha constatat la necessitat d’avançar en la transformació dels sistemes d’informació que han d’ajudar en la gestió de les intervencions així com en la millora de la sincronització dels sistemes d’informació de les dues administracions.

En el pressupost per a 2022, el Departament de Drets Socials ha ampliat la partida fins dedicada a la promoció de l’autonomia personal fins a 1.739 milions d’euros. En destaca una partida de 27 milions d’euros per prestacions econòmiques vinculades a serveis de promoció de l’autonomia personal i d’atenció a la dependència; 29 milions d’euros per noves places d’atenció a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb problemàtica derivada de malaltia mental, i 53,36 milions d’euros pels Serveis d’Atenció Domiciliària per a persones en situació de dependència i per la implementació de Serveis de Teleassistència Avançada.

 

Signatura del conveni amb el Ministeri i millora en el finançament

En el transcurs de la reunió, també s’ha concretat la signatura del conveni del Departament de Drets Socials amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 per la transferència dels fons europeus Next Generation en els àmbits d'afers socials, infància i joventut, que s’efectuarà durant les pròximes setmanes.

A més, la consellera de Drets Socials ha posat de manifest la necessitat de millora del sistema de finançament de la llei de la dependència i ha demanat al Ministeri que els pressupostos de l’Estat incloguin les partides de Fons Covid-19.

A la reunió telemàtica, també hi han participat la secretària general del Departament de Drets Socials, Dolors Rusinés; la secretaria d’Afers Socials i Famílies, Anna Figueras; i la directora general d’Autonomia Personal i Discapacitat, Montserrat Vilella. Per part de la Secretaria de Estado de Derechos Sociales, Ignacio Álvarez ha participat a la reunió acompanyat del Director General del IMSERSO, Luis Barriga.