.

Ciuró: "La mediació és eficient, eficaç i, fins i tot, sostenible"

query_builder   25 novembre 2021 13:16

event_note Nota de premsa

Ciuró: "La mediació és eficient, eficaç i, fins i tot, sostenible"

  • La consellera de Justícia inaugura el III Congrés de Mediació i ADR a Mataró
  • La mediació redueix un 75  % el cost i un 85 % la durada d’un litigi civil en la Unió Europea
Ciuró:

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, assegura que la mediació “no és una eina de categoria inferior a un procés judicial sinó que és una alternativa beneficiosa perquè la solució l’acorden les mateixes parts”. Per a la titular de Justícia, que avui ha inaugurat el III Congrés de Mediació i ADR, cal “encarar els conflictes amb un esperit constructiu” ja que si aquests es gestionen amb una “visió positiva” poden proporcionar una oportunitat per transformar relacions personals, familiars i professionals malmeses i ajudar a restablir-les.

Oportunitat per als advocats

Ciuró ha encoratjat els advocats a percebre la mediació com una “oportunitat per a ser més presents arreu i convertir-se en un agent encara més necessari per a la societat”. En aquest sentit, ha recordat que la mediació estalvia costos i temps, i evita que una part dels litigis entrin en l’àmbit judicial i el congestionin encara més, però sobretot evita que les persones entrin en aquest complex entramat.

La mediació és “eficient, eficaç i fins i tot, sostenible”, ha dit Ciuró tot recordant que redueix un 75  % el cost i un 85  % la durada d’un procediment civil dins de la Unió Europea.

Increment de la partida destinada a la mediació

La partida pressupostària del Departament de Justícia destinada a la mediació s’incrementarà en 225.000 euros, d’acord amb el Projecte de llei de pressupostos per al 2022. En aquest sentit, la consellera ha destacat que també hi haurà un increment del 20  % en les tarifes que el Centre de Mediació de Catalunya destina a les derivacions judicials així com a les sessions informatives prèvies a les mediacions familiars.

Prestigiar la mediació

La consellera Ciuró ha explicat que el Projecte de llei de prevenció, gestió i resolució de conflictes és un dels grans projectes de la legislatura i que actualment el Departament està fent una anàlisi de la normativa vigent per detectar les mancances així com les propostes de millora. “Aquesta llei ha de ser una oportunitat per posar ordre i endreçar els diversos àmbits on opera la mediació”, ha assegurat la consellera.

“Endreçar per prestigiar i fer de l’administració una eina vàlida per a la ciutadania”, ha puntualitzat la consellera, qui ha recordat que aquesta tasca “no la pot fer l’Administració sola sinó amb la col·laboració dels diferents col·lectius implicats com l’advocacia, les cambres de comerç”. Per finalitzar, Lourdes Ciuró ha demanat sumar esforços per a la mediació: “Cal posar-la a peu de carrer perquè formi part de l’imaginari col·lectiu davant del conflicte”.

III Congrés de Mediació i ADR

Sota el lema “Are you in?”, el III Congrés de Mediació i ADR comptarà amb la intervenció de professionals de reconegut prestigi procedents dels àmbits institucional i acadèmic de l’advocacia, la judicatura, la psicologia o la comunicació, així com de responsables de relacions institucionals dels cossos de seguretat municipals, assistents socials o sanitaris, entre d’altres àmbits, per contribuir a donar una visió general de la matèria abordant-la des de diferents perspectives.

En l’acte d’inauguració també hi ha intervingut la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, M.  Eugènia Gay; l’alcalde de Mataró, David Bote; la magistrada i presidenta del Grup Europeu de Magistrats per la Mediació (GEMME), Rosalia Fernández; la secretària general de la UAB, Esther Zapater; la degana del Col·legi d’Advocats de Mataró, Maria Pastor, i la presidenta de la Comissió de Mediació del Consell i degana del Col·legi de Tortosa, Marta Martínez.

 

1  

Imatges

Intervenció de la consellera Ciuró

Intervenció de la consellera Ciuró 806