sge

La temporada d'hivern 2021/22 arrenca amb la "il·lusió" de recuperar la normalitat a les pistes d'esquí i gel

Anna Caula: "Arran de la Covid-19, la ciutadania ha descobert que l'esport i l'activitat física tenen molts beneficis per la nostra salut"

query_builder   25 novembre 2021 16:44

event_note Nota de premsa

La temporada d'hivern 2021/22 arrenca amb la "il·lusió" de recuperar la normalitat a les pistes d'esquí i gel

Anna Caula: "Arran de la Covid-19, la ciutadania ha descobert que l'esport i l'activitat física tenen molts beneficis per la nostra salut"

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit avui la presentació de la temporada d’hivern 2021/22, l’inici de la qual es traduirà demà amb l’obertura de les primeres estacions del Pirineu català. Un nou curs marcat per “la il·lusió” de recuperar la normalitat després dels efectes de la pandèmia i per l’esforç d’un sector “resilient davant les adversitats” com el de l’esport.

sge

L’acte, celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona i organitzat per la Federació Catalana d’Esports Hivern (FCEH), amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) i l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), ha coincidit amb les recents nevades, que permetrà iniciar la temporada a diverses estacions d’esquí a partir de demà divendres i progressivament en els propers dies.

“Ens retrobem amb la il·lusió després d’una temporada marcada per la Covid-19 que ens ha afectat a tots i ens ha posat a prova”, afirmava Anna Caula al parlar d’un sector “resilient davant les adversitats” com el de l’esport. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física ha agraït la “complicitat” de tots els agents del món de la neu i el gel en l’execució del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya, impulsat pel Govern, per promoure aquestes modalitats tant a nivell de base, mitjançant el programa Esport Blanc Escolar, i com de tecnificació.

Així mateix, Anna Caula ha defensat les fortaleses dels esports d’hivern, que “ens poden acompanyar al llarg de tota l’etapa vital i afavoreixen un envelliment actiu”. “A l’escola, en competició o en família, i en contacte amb la natura, tenen molt potencial en un moment en què la societat, colpejada per la pandèmia, ha descobert que l’esport i l’activitat física tenen molts beneficis per la nostra salut”, ha afegit.

Per la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, la pràctica d’aquests esports de muntanya, a la natura, reforcen “la mirada territorial” que té el sector esportiu català, que “no passa només a les capitals” i que pot ajudar a “dinamitzar, enriquir i transformar el territori” a través de la celebració d’esdeveniments. Finalment, ha subratllat el fet que la FCEH és una de les poques federacions del país amb més llicències femenines que masculines, cosa que també contribueix a “trencar mirades”.   

Per la serva banda, la presidenta de la FCEH, Mònica Bosch, ha expressat les ganes del sector de “tornar a les pistes d’esquí i de gel” i ha fet algunes pinzellades del nou curs, marcat pels Jocs Olímpics d’Hivern de Beijing, que es disputaran el febrer pròxim, per als quals tenen opcions de classificar-se deu esportistes catalans. Una nova temporada on la FCEH espera tornar als nivells previs a l’impacte de pandèmia, pel que fa a l’organització d’esdeveniments, a la participació en els programes de promoció escolar i al nombre de llicències, que van baixar un 42% arran de la irrupció de la Covid-19. En l’àmbit de la tecnificació, Bosch ha anunciat que el 46% dels esportistes integrats en les estructures de les federacions estatals són catalans, que al seu torn van obtenir el 48% dels últims campionats estatals de neu disputats.

Finalment, el president de l’ACEM, Aureli Bisbe, s’ha felicitat pel bon ritme de reserves de cara a la nova temporada, ha assegurat que les estacions estan “preparades per obrir” amb totes les mesures de seguretat per a visitants i treballadors i ha lamentat la pèrdua del 70% d’esquiadors el curs passat a causa de la pandèmia, amb la qual “tocarà conviure” encara aquest hivern.

Altres autoritats assistents a l’acte han estat Aleix Villatoro, director del Consell Català de l’Esport; Ricard Pérez, delegat territorial del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran; Marta Subirà, presidenta del Consell d'Administració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; Xavier Civit, coordinador d'Actuacions Interdepartamentals en les Estacions de Muntanya; May Peus, president de la Real Federación Española de Deportes de Invierno, i Frank González, president de la Federación Española de Deportes de Hielo, entre d’altres.

 

2  

Imatges

Fotografia de grup de la presentació (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de grup de la presentació (Autor: Jordi Estruch) 203

Fotografia d'Anna Caula (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia d'Anna Caula (Autor: Jordi Estruch) 113