Imatge del Consell de Bombers Voluntaris, celebrat avui a Sitges

Nova reunió ordinària del Consell de Bombers Voluntaris

query_builder   25 novembre 2021 21:28

event_note Nota de premsa

Nova reunió ordinària del Consell de Bombers Voluntaris

  • El Consell ha aprovat, a proposta dels representants dels Bombers voluntaris, aprovar la reducció de les hores d’activitat mínima anual, que passaran de 876 a 650
  • La reunió s’ha realitzat avui al Palau de Maricel de Sitges (Garraf)

Durant la tarda d’avui, 25 de novembre de 2021, el Palau de Maricel de Sitges ha acollit la celebració d’una nova reunió ordinària del Consell de Bombers Voluntaris, l’òrgan col·legiat d’assessorament i consulta adscrit a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), durant la qual s’han tractat diversos temes d’interès per al col·lectiu.

La reunió ha estat presidida pel director de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, i ha comptat també amb l’assistència de l’inspector cap del Cos dels Bombers de la Generalitat, David Borrell, els caps de les Regions d’Emergències i altres representants de la Direcció General i comandaments. En representació dels bombers voluntaris hi han assistit membres del col·lectiu de les diferents Regions d’Emergències.

Pel que fa al contingut de la reunió, el Consell ha debatut sobre l’activitat mínima dels Bombers Voluntaris i, en concret, el mínim d’hores de disponibilitat. A tal efecte, a proposta dels representants dels Bombers voluntaris membres del Consell s’ha acceptat i aprovat la reducció de les hores d’activitat mínima anual, que passen de les 876 vigents fins avui a 650. Cal destacar que aquest topall d’hores s’aplicarà  ja pel conjunt del 2021.

El consell ha dissertat també sobre la propera renovació dels membres de l’organisme, que s’esdevindrà un cop efectuades les eleccions a Cap de Parc de Bombers Voluntaris previstes per a febrer de 2022. Els nous responsables electes constituiran el nou Consell, que tindrà entre les seves tasques prioritàries la modificació de l’actual Reglament de Bombers Voluntaris.

Altres punts tractats han estat les pràctiques anuals estructurals obligatòries, l’assistència a les reunions anuals al parc i la informació als caps de parc sobre cada cas de revocació per no assoliment de les hores anuals com a tràmit previ a la comunicació a la persona interessada. També s’han tractat altres aspectes d’interès com ara l’accés a la secció activa dels bombers exclosos de la secció especial, la modificació de l’actual Reglament de Bombers Voluntaris i les compensacions econòmiques i les cotitzacions a Hisenda dels membres del cos de Bombers Voluntaris. Finalment, el Consell de Bombers Voluntaris ha acordat crear un nou grup de treball de comandaments voluntaris.

Cerdanyola del Vallès, 25 de novembre de 2021

21.30 hores