Els Mossos d'Esquadra investiguen les causes de l'incendi d'aquesta matinada en un local ocupat a l'Eixample on han resultat mortes quatre persones

query_builder   30 novembre 2021 18:02

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra investiguen les causes de l'incendi d'aquesta matinada en un local ocupat a l'Eixample on han resultat mortes quatre persones

. Abans de l’incendi, els Mossos d’Esquadra han estat activats per una forta discussió i baralla en aquest espai. Els agents han mediat entre les dues parts i han identificat totes les persones fins que un dels grups ha abandonat el lloc

 . El local incendiat estava inclòs en un informe policial on es recull la situació actual a Catalunya d’espais ocupats

 . Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana realitzaven accions encaminades a mantenir la seguretat a la zona arran de les nombroses queixes veïnals i problemes de seguretat registrats al voltant d’aquest local

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Policia Científica investiguen les causes de l’incendi que  s’ha registrat aquesta matinada en un local ocupat de la Plaça Tetuan de Barcelona, on han resultat mortes quatre persones, dos de les quals menors d’edat, i quatre més han resultat ferides. Els especialistes en incendis estructurals del Cos de Mossos d’Esquadra treballen des de primera hora en una inspecció i control dels diferents espais del local i del lloc on podria haver-se originat el foc.

 

Els Serveis d’Emergències de la ciutat s’han activat pels volts de les 6 hores de la matinada després de tenir coneixement que s’havia originat l’incendi en els baixos d’aquest immoble ubicat a la plaça Tetuan. Els Bombers de Barcelona, els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques s’han desplaçat fins al lloc dels fets. El balanç de l’incendi és quatre persones mortes (una parella i els seus dos fills menors d’edats) i quatre persones ferides.

 

Unes hores abans d’iniciar-se el foc, els Mossos d’Esquadra han estat activats per una forta discussió i baralla en aquest espai. Els agents han mediat entre les dues parts i han identificat totes les persones fins que un dels grups ha abandonat el lloc.

 

El local incendiat constava com a ocupat des del passat gener de 2020 quan els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que es podria haver produït aquesta ocupació per part de diverses persones. Pocs dies després, el representant legal de l’entitat bancària propietària d’aquest espai va denunciar l’ocupació i es va trametre informe i denúncia a l’autoritat judicial. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana realitzaven accions encaminades a mantenir la seguretat a la zona arran de les nombroses queixes veïnals i problemes de seguretat registrats al voltant d’aquest local.

 

Aquest local formava part d’un Informe sobre Naus i grans espais ocupats a Catalunya realitzat pel Cos de Mossos d’Esquadra el passat mes de gener. La realització d’aquest document va ser conseqüència del greu incendi que va tenir lloc un mes abans en una nau industrial ocupada de Badalona on van morir dues persones i 19 més van resultar ferides. Aleshores, els Mossos d’Esquadra van iniciar un estudi prospectiu de la situació a Catalunya d’espais ocupats de naturalesa anàloga. L’informe recull el màxim d’informació vinculada amb aquestes ocupacions per tal de treballar de manera conjunta i coordinada amb la  resta de policies locals del territori amb l’objectiu de realitzar accions preventives, assistencials, socials i de seguretat. Es fa referència a la salubritat del lloc, nivell de les instal·lacions, situació actual del local i persones que hi viuen, en quines condicions, i si hi ha queixes veïnals i conflictes de convivència i seguretat.

 

Aquest document, que també es va compartir amb el departament de Treball, Afers Socials i Família, recull un total de 65 espais ocupats de naturalesa semblant. A la Regió Policial Metropolitana Barcelona hi ha el 42 per cent del total, seguit de la Regió Policial Metropolitana Sud amb un 15% i la Regió Policial Girona i Ponent amb un 8%.

 

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 30 de novembre de 2021