Rdp Covid

Educació i Salut demanen la mateixa prudència que hi ha hagut fins ara de cara a les celebracions de Nadal als centres educatius

query_builder   3 desembre 2021 13:52

event_note Nota de premsa

Educació i Salut demanen la mateixa prudència que hi ha hagut fins ara de cara a les celebracions de Nadal als centres educatius

  • La secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha destacat que “les escoles romanen i romandran obertes, atès que són entorns segurs i sempre hi haurà docents i professionals per atendre aquells alumnes que no estiguin confinats”
  • La responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, ha recordat els circuits establerts en els centres educatius quan hi ha un cas positiu

A dia d’avui, arreu de Catalunya hi ha un total de 4 centres confinats  -2 escoles bressol i 2 llars d’infants-, 134 grups confinats, 28.969 alumnes confinats i 955 professionals confinats. Així ho ha explicat en roda de premsa la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, acompanyada de la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, amb qui ha fet balanç de la gestió de la pandèmia als centres educatius.

RdP Salut

La secretària general d’Educació ha manifestat que “tot i que les dades estan en un moment d’increment, òbviament, l’escola i els centres són el reflex del que passa a fora. Si fem l’anàlisi en comparació al 31 d’octubre de 2020, podem valorar positivament l’impacte de la vacuna”. “Malgrat tot, la situació és ascendent per sobre del 20.000 casos, però el curs passat superàvem els 80.000”, ha afegit.

 

Així mateix, Patrícia Gomà, ha volgut traslladar un missatge de prudència i de no abaixar la guàrdia: “Tenint en compte que estem en un moment de festes i celebracions de Nadal i fi de trimestre en els centres, apel·lem a la prudència que hi hagut fins ara i al compliment estricte de les instruccions facilitades als centres”. “Serà molt positiu que es compleixi de manera estricta. Es recomanen les celebracions de Nadal a l’exterior, amb l’ús de la mascareta”, ha remarcat.

 

La secretària general d’Educació ha volgut traslladar un segon missatge: “Malgrat tot, les escoles romanen i romandran obertes, atès que són entorns segurs i sempre hi haurà docents i professionals per atendre aquells alumnes que no estiguin confinats”. Ha recordat que els alumnes immunitzats han d’anar a l’escola perquè l’escola roman oberta i amb el personal disponible.

 

Espais molt segurs i “seguir com fins ara”

Per la seva banda, la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, ha subratllat la “tranquil·litat” que es té de Salut al respecte en tant que “sabem que els centres educatius són espais molt segurs enfront la COVID, on el compliment de les mesures és excel·lent".

 

“Hem de cridar a la prudència i seguir com ho hem estat fent fins ara”, ha dit Asso abans d’afegir que, malgrat que encara s’està en pujada de casos, el 75% dels positius en centres educatius detectats en els darrers 10 dies es concentren en població no immunitzada, per sota dels 12 anys. “En cert sentit, això demostra la bona notícia de l’efectivitat de la vacunació”, ha conclòs.

 

Asso ha recordat els circuits establerts per aquest curs de gestió de casos als centres educatius, que s'activa quan sorgeix un cas positiu confirmat en una aula. Els contactes estrets han de fer quarantena i una PCR si no estan vacunats o no han passat la malaltia. Si estan vacunats o l’han passada no cal quarantena, però s’han de fer un TAR a l’atenció primària (si s’és alumne d’educació infantil, de primària o centres d’educació especial), o a una farmàcia (si s’és alumne d’ESO, d’educació secundària post obligatòria, d’altres ensenyaments o si s’és docent). A més, els centres segueixen amb les mesures anti COVID de ventilació, mascareta, rentat de mans i ventilació.

 

3 de desembre de 2022