4 motors

El president Aragonès urgeix a impulsar la recuperació socioeconòmica a través de la cooperació interregional

query_builder   3 desembre 2021 14:41

event_note Nota de premsa

El president Aragonès urgeix a impulsar la recuperació socioeconòmica a través de la cooperació interregional

El cap del Govern ha rebut als membres de l'associació. (Fotografia: Jordi Bedmar)
El cap del Govern ha rebut als membres de l'associació. (Fotografia: Jordi Bedmar)
  • El cap del Govern ha rebut al Palau de la Generalitat els membres de l’associació 4 motors per a Europa
  • Aquest matí Catalunya ha donat el relleu de la presidència a Alvèrnia-Roine-Alps

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha rebut al Palau de la Generalitat els membres de l’associació 4 motors per a Europa, a qui ha urgit a impulsar la recuperació socioeconòmica aprofitant les potencialitats de cada territori, enfortint la cooperació interregional a través d’iniciatives com aquesta associació.

En la trobada, el cap de l’Executiu ha fet balanç de l’any de mandat de Catalunya en la presidència d’aquesta xarxa. “Hem procurat contribuir a impulsar les potencialitats econòmiques, científiques, socials i culturals del conjunt de territoris, i ens hem centrat en reforçar la resiliència transformadora de les nostres societats a partir de l’Agenda 2030 i el Pacte Verd Europeu, basant-nos en els Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha afirmat.

Avui, dia en què s’ha produït el traspàs de Catalunya a l’Alvèrnia-Roine-Alps, el cap de l’Executiu s’ha compromès a acompanyar i ajudar la nova presidència i ha agraït el seu compromís “amb la reactivació i transformació de les nostres economies i el progrés de l’Agenda 2030”.

A l’acte, també hi ha participat la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina; la vicepresidenta Primera de la Regió d'Alvèrnia-Roine-Alps, responsable d'economia, deslocalització i preferència regional, Stéphanie Pernod; el cap del Departament de les Relacions Internacionals, Bruno Chiaverini; el sots-secretari de relacions amb delegacions internacionals de Llombardia, Alan Christian Rizzi, i el cònsul alemany a Barcelona, Dirk Rotenberg, entre d'altres autoritats.

Telemàticament, hi ha participat el secretari d'Estat del Ministeri d'Economia, Treball i Turisme de Baden-Württemberg, Patrick Rapp, i el Cap de la Divisió de Localització de Negocis i Relacions Econòmiques Internacionals, Thomas Schwara. 

Quatre Motors per a Europa és una associació de cooperació interregional constituïda el 1988 entre els territoris de Catalunya, Baden-Württemberg (BW), Llombardia i Roine-Alps (actualment, Alvèrnia-Roine-Alps, AURA). En aquell moment els objectius de col·laboració estaven relacionats principalment amb l’economia i la recerca així com també amb l’art i la cultura. Al llarg de les següents dècades els àmbits i el nivell de cooperació van augmentar notablement i inclouen també la internacionalització de les quatre regions i les seves empreses, així com la participació activa en la construcció europea, principalment a través de posicionaments conjunts.