El  president, durant la seva intervenció

President Aragonès: "Volem que Catalunya sigui un país d'oportunitats per a tothom"

query_builder   9 desembre 2021 20:27

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Volem que Catalunya sigui un país d'oportunitats per a tothom"

  • El cap de l’Executiu ha clos la quarta edició de l’espai de debat Diàlegs per la interculturalitat
El president, durant la seva intervenció

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquesta tarda que “volem que Catalunya sigui un país d’oportunitats per a tothom, sigui com sigui i vingui d’on vingui”. Per això, ha assegurat que “el país que estem construint col·lectivament, institucions i societat civil, és un país lliure de racisme, de discriminació i de desigualtats”.

El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la cloenda de la quarta edició de Diàlegs per la Interculturalitat, un espai de debat, diàleg i reflexió sobre el valor de la diversitat, que ha tingut lloc aquesta tarda al Palau Macaya de Barcelona. A l’acte també ha assistit la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. 

Durant la seva intervenció, el president ha destacat la importància d’aquesta jornada i ha  posat de relleu “el treball conjunt de les institucions i de la societat civil” per fer front a les discriminacions i les desigualtats. “Des del Govern treballem per coordinar els esforços dels diversos agents de les administracions, partits polítics, societat civil i organitzacions sectorials d’ampli abast al país per entomar els reptes detectats”, ha apuntat.

El cap del Govern també s’ha referit a la Llei d’Igualtat de tracte i no discriminació, aprovada pel Parlament l’any passat, que “va representar un pas endavant molt important en la lluita contra les discriminacions quotidianes normalitzades” i al Pacte per la Interculturalitat i la Vida Digna, que ha dit “és més que una declaració d’intencions”.

En un altre moment del seu parlament, el president ha apostat per “aprofitar aquells elements que són àmpliament compartits i que són un factor de cohesió social com la llengua catalana”.