El cap de l'Executiu ha clos els premis Barnils

President Aragonès: "En qualsevol país democràtic és essencial tenir un periodisme crític i rigorós"

query_builder   15 desembre 2021 23:00

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "En qualsevol país democràtic és essencial tenir un periodisme crític i rigorós"

El cap de l'Executiu durant la seva intervenció (Foto: Paco J. Muñoz)
El cap de l'Executiu durant la seva intervenció (Foto: Paco J. Muñoz)
  • El cap de l’Executiu ha clos la setena gala de lliurament dels Premis Ramon Barnils de periodisme d’investigació 2021
  • Ha destacat que els guanyadors, Miquel Andreu, Carles Prats i Ricard Belis, són un bon exemple “de la utilitat i l’impacte social que té el bon periodisme”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha clos aquest vespre la setena gala de lliurament dels Premis Ramon Barnils de periodisme d’investigació, on ha reivindicat que “en qualsevol país democràtic és essencial tenir un periodisme crític i rigorós, i que faci molt més que el que es diu en els comunicats de premsa”. En aquest sentit, el cap del Govern ha remarcat que els guanyadors de la present edició, Miquel Andreu, Carles Prats i Ricard Belis, “són un bon exemple de la utilitat i l’impacte social que té el bon periodisme”, ja que reportatges com els que han elaborat “donen eines i informació a la ciutadania per a poder decidir millor”.

Els premiats han estat el reportatge “Una ‘revolució’ en mans del gran capital” de Miquel Andreu, publicat al Som Garrigues, i “Kilowatts d’aigua, el negoci del segle”, de Carles Prats Padrós i Ricard Belis Garcia, emès al programa Sense Ficció de TV3.

Durant la seva intervenció, el president Aragonès ha deixat clar que el Govern està compromès “en una transformació social imprescindible per combatre les desigualtats, verda per avançar cap a un nou model productiu, feminista per superar i derrotar el patriarcat, i democràtica, que permeti que el nostre poble tingui tot el dret a decidir” i en aquest context, n’ha destacat el paper protagonista que hi ha de jugar el bon periodisme. “Per acompanyar aquestes transformacions és essencial que els ciutadans puguin accedir a informació de qualitat, que permet explicar el que no s’explica mai. Fer reportatges de qualitat que posen sobre la taula les cares de la realitat que han estat sempre més enfosquides”, ha afirmat.

L’acte, que ha començat amb l’actuació musical de Lu Rois, ha estat conduït per Laura Pinyol i Jaume Barrull, i també ha comptat amb les actuacions humorístiques d’Irene Minovas.